35 bin öğrenci mağdur

35 bin aday, ÖSYM’nin belirlediği Diyarbakır dışındaki illerden birinde sınava girecek.

35 bin öğrenci mağdur

ÖSYM, Diyarbakır’dan başka illerde YKS’ye girecek adaylar için 23 yeni okul açtı. 5 bin yakın adayın sınav yeri Diyarbakır olarak güncellendi ancak 35 bin adayın mağduriyeti devam ediyor.

-Diyarbakır’dan geçen yıl 80 bin kişinin başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) bu yıl başvuru sayısı 190 bini buldu. Başvurusu sayısı fazla olduğu için 40 bin öğrencinin sınav yeri, Sivas, Kayseri, Ankara, İzmir, İstanbul olarak belirlendi.

Kentteki sivil toplum örgütleri, eğitim sendikaları ve sivil toplum örgütlerinin baskıları sonucu, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü 23 yeni okulu daha sınav için açtı.

Değişiklikle beraber 5 bine yakın adayın sınav yeri Diyarbakır olarak güncellendi. Ancak 35 bin adayın mağduriyeti devam ediyor. 35 bin aday, ÖSYM’nin belirlediği Diyarbakır dışındaki illerden birinde sınava girecek.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ İSTENİLİYOR

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Zülküf Güneş, yetkililer ile yaptıkları görüşmelerin sonuç verdiğini söyledi. 35 bin aday için de girişimlerinin devam ettiğini belirten Güneş, "Ancak, yetkililer bize sınav materyallerinin basıldığını ve bir-iki gün içinde kargoya verileceğini söyledi. Bu nedenle, yeni bir değişiklik yapılması artık imkansız hale geldi" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz