4. İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı Başladı

Diyarbakır Valiliği koordinatörlüğünde Dicle Üniversitesi (D.Ü.) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle düzenlen “4. İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı” geniş bir katılımla başladı.

4. İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı Başladı

İl Vali Yardımcısı Tuba Koşal, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, STK temsilcileri, oda başkanları, idari birim amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldığı etkinlik, D.Ü. kongre merkezinde gerçekleştirildi.

Nitelikli İş Gücüne İhtiyaç Var

Çok sayıda firmanın katılarak stant kurduğu fuarın açılış konuşmasında Diyarbakır’ın en temel sorunun işsizlik olduğunu dile getiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır olarak gerek işe katılım oranı, gerek istihdam oranı ile Türkiye ortalamasının oldukça gerisinde yer aldıklarını belirtti. İşsizlikle mücadele etmenin etkin bir yönteminin mesleki eğitim olduğuna dikkat çeken Sayar, “bir tarafta yüksek işsizlik oranı varken, diğer tarafta nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. İhtiyaç doğrultusunda Ticaret ve Sanayi Odası olarak mesleki eğitim konusunda organize sanayi bölgesinde 2014 yılında Bin 500 öğrenci kapasiteli atölyeleri olan bir okulun temelini attık ve bu sene eğitim ve öğretime açtık” dedi.

Krizden En Az Etkilenen Ülkeyiz

İşsizliğin, yalnızca ülkemizin değil, tüm dünyanın önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç ise şunları söyledi: “Küresel ölçekte yaşanan krizlerle birlikte en gelişmiş ülkelerde dahi milyonlarca kişi işsiz kalmaktadır. Küresel ekonomik krize rağmen son dönemde reform niteliğinde alınan tedbirlerle ekonomimiz büyümekte, krizden en az etkilenen ülkelerin başında gelmektedir.”

Rektör Gül: Diyarbakır Halkı İle Çalışmaya Başladık

Yıllardır eğitim sektöründe olduğunu, 1,5 aydır rektörlük görevini yürüttüğünü anlatan Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Dicle Üniversitesinin hak ettiği yerde olmadığını söyledi. 100 binlerde olması gereken öğrenci sayısının beklenenin altında olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Talip Gül, üniversiteyi hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını vurguladı. Bu konuda öğrencilerin de desteğini isteyen Gül, “Siz öğrencilere de sorumluluk düşmektedir. En büyük göreviniz ders çalışmak ve başarılı birer birey olmak. Aileniz, halkımız, bölgemiz, ülkemiz sizden bunu bekliyor. Amacınız en iyi olmak olmalı.”

Yönetim olarak Diyarbakır halkıyla, Diyarbakır sanayicisiyle, esnafıyla, işvereniyle birlikte çalışmaya başladıklarını kaydeden Gül herkesten proje beklediklerini vurguladı.

Vali Koşal: Amaç İstihdamı Artırmak

Diyarbakır’da düzenlenen fuarın, verimli istihdam geliştirmeye yönelik olarak büyük fayda sağlayacağını belirten Vali Yardımcısı Tuba Koşal, bu tür organizasyonların temel amacının istihdamı artırmak olduğunu ifade etti.

Koşal, sözlerini şöyle sürdü: “İstihdamın artırılması ise bir taraftan ekonomik kalkınmada başlıca güç olan beşeri sermayenin tam olarak kullanılması, diğer taraftan da işsizliğin neden olduğu sosyal problemlerin çözümüne katkı sağlamaktır.”

Konuşmaların ardından stantlar gezilerek kokteyl alanına geçildi.

İki gün boyunca herkese açık olacak fuarda öğrenciler stantlara yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz