6 meslek lisesinin 11 aylık cirosu 11 milyon TL

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kentteki meslek liselerinde kurulan atölyelerde, 2022 yılının ilk 11 ayında 11 milyon TL ciro elde edildiğini söyledi. söyledi.

6 meslek lisesinin 11 aylık cirosu 11 milyon TL

Kurtaran, “6 meslek lisemizde döner sermaye kapsamında üretim yapılıyor ve bu yılın ilk 11 ayı itibarıyla ciroları 11 milyon lirayı buldu. Bu 11 Milyon liranın yaklaşık 1 milyon 300 bin lirası, bu okullarımızdaki çocuklarımıza ödendi” dedi.
Batman’da 6 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde 18 bin öğrenci, farklı alanlarda hem meslek öğrenirken, hem de harçlıklarını çıkarıyor. Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çığır açıcı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, “İlimizde yaklaşık 18 bin meslek lisesi öğrencisi var. Bu çocuklarımız resmi ve özel olmak üzere toplamda 29 meslek lisesinde eğitim görüyorlar. Meslek liselerinin bir kısmında döner sermaye kapsamında üretimler yapılıyor. Şu an itibarıyla 6 meslek lisemizde döner sermaye kapsamında üretim yapılıyor ve bu yılın ilk 11 ayı itibarıyla ciroları 11 milyon lirayı buldu. Bu 11 Milyon liranın yaklaşık 1 milyon 300 bin lirası, bu okullarımızdaki çocuklarımıza ödendi” dedi.
‘OKULLARIN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORLAR’
Kentteki okulların tüm ihtiyaçlarının meslek liseler tarafından karşıladığını da ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, “Bizi sevindiren çocuklarımızın üretimin içine dahil olması ve artık birçok konuda ilin eğitim kurumlarının ihtiyacını karşılayacak üretimler yapılmasıdır. Okullarımız her gün yeni bir ivme kazanıyor. Artık tahtaların tüm bakım ve onarımlarını meslek lisesi öğrencileri ve öğretmenleri yapıyor. Öğrencilerimiz okullarımızda yaşanan herhangi bir akıllı tahta arızasını rahatlıkla giderebiliyorlar. Ayrıca enerji konusunda da bu meslek liselerinden destek alıyoruz. Tabi ki özel sektörle de çok iyi bir ilişki içerisindeyiz. Hem okullarımız sektörden hem sektör bu okullarımızdan yararlanıyor” diye konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz