Görüş Bildir

9 okul yöneticisi taciz nedeniyle işinden oldu

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul yönetcilerinin karıştığı cinsel taciz ve istismar olaylarıyla ilgili olarak 2009 yılından itibaren 4 okul yöneticisinin meslekten çıkarma, 2 yöneticinin kınama ve devlet memurluğundan çıkarma, 3 yöneticinin ise görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini söyledi.

9 okul yöneticisi taciz nedeniyle işinden oldu

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın soru önergesini yanıtlayan Dinçer, bu kapsamda 2009 yılından itibaren milli eğitim denetmenleri tarafından 2 inceleme raporu, 1 suç duyurusu raporu ve 5 inceleme soruşturma raporu düzenlendiğini anlattı.

İDARECEDE İŞİNDEN ATILDILAR

Dinçer, eğitim ortamlarında şiddet ve zorbalığın da içinde bulunduğu risk faktörlerine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü kaydederken “Temel önleme düzeyinde öğretmen, öğrenci, veli ve okul yöneticilerine yönelik bilgilendirici rehberlik hizmetleri gerçekleştirilmektedir. İkinci aşamada risk grubunda yer alan bireylere yönelik koruyucu ve denetleyici psikolojik danışma hizmetleri sunulmaktadır. Üçüncü aşamada ise somut olarak görünür haldeki psikososyal sorunlara müdahale bazında çalışmalar sürdürülmektedir” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi