Ağustos'ta öğretmen atamaları

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Hükümetimizin kadro vermesi halinde Ağustos ayında ciddi manada bir öğretmen ataması yapacağız'' dedi.

Ağustos'ta öğretmen atamaları

Bakan Dinçer, Mehmet Akif İnan İlköğretim Okulu'nun resmi açılış töreninde yaptığı konuşmasına, bu okula Mehmet Akif İnan isminin verilmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek başladı.

Akif İnan Hoca'nın kendisinin edebiyat öğretmeni olduğunu belirten Dinçer, onun sayesinde edebiyat dergisiyle tanıştığını, dergilerde yazılar yazdığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitim sisteminde yapılan değişiklikler hakkında bilgi veren Dinçer, Fatih Projesi'nin pilot uygulamalarını, Okullar Hayat Olsun Projesi'ni başlattıklarını, ''4 4 4'' kanunu çıkardıklarını, Milli Güvenlik Dersi'ni kaldırdıklarını, 19 Mayıs ile ilgili yeni düzenleme yaptıklarını anlattı.

Dinçer, eğitim sistemindeki kapalı çalışmaya son verildiğini, öğretmenlerin sürece dahil edildiğini, tek tip hizmet anlayışından vazgeçildiğini belirterek, ''Toplumun farklı kesimlerinin, farklı dinden, farklı etnik kökenden, farklı mezhepten insanların da beklentilerinin karşılanabildiği bir eğitim kurgulamaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Öğretmen atamaları

''Öğretmenin yetmeyeceğin söylüyorlar'' diyen Dinçer, bu yıl hem 4. sınıfın öğretmenlerinin hem de 5. sınıfın öğretmenlerinin 1. sınıftan başlayacağını belirtti.

Dinçer, ''Öğrenci sayısı fazla olacak diye endişe ediyorsunuz. Biz bütün öğretmenlerimizi öğrencilerimize paylaştırdığımızda, Türkiye ortalaması olarak baktığımızda ilkokulda derslik başına 30-31 öğrenci düşüyordu, şimdi 22-24 öğrenci düşecek. Çok daha az öğrenciyle öğretmenlerimiz eğitim yapmaya başlayacaklar'' dedi.

Her yıl en az 40'ar bin öğretmen alımı yaptıklarını da anımsatan Dinçer, ''Hükümetimizin kadro vermesi halinde Ağustos ayında da yine ciddi manada bir öğretmen ataması yapacağız. Önümüzdeki 3-4 yıllık süre içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ihtiyacı bütünüyle karşılanacak. Yılda 8-10 bin öğretmene ihtiyacımız olacak, daha fazla değil'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz