Görüş Bildir

Ahlat, büyük sempozyuma hazırlanıyor

Bitlis’in Ahlat ilçesi 23-25 Ağustos tarihleri arasında Bitlis Eren Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ahlat Belediyesi, Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı, TMMOB Mimarlar Odası Van Şubesi, Bitlis ve Ahlat’taki diğer kamu ve kuruluşların da desteği ile düzenlenecek olan “1.Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Sempozyumu”na hazırlanıyor.

Ahlat, büyük sempozyuma hazırlanıyor

BÜYÜK SEMPOZYUM

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Mahmut Doğru, çağdaş ve modern bir kent anlayışı ile ilçenin tarihi misyonunu da göz önünde tutarak, Ahlat'ın bilim çevresi tarafından desteklenmesi, tanınması ve tanıtılması için I.Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Sempozyumu” kapsamında önemli bir projeye daha imza atılıyor.” dedi. Rektör Doğru, "23 - 25 Ağustos 2012 tarihinde yapılması kararlaştırılan 'I. Uluslararası Ahlat - Avrasya Kültür Ve Sanat Sempozyumu' için, bilim insanı, uzman ve araştırıcılar Ahlat'ı her yönüyle ele alacak. Sempozyuma yaklaşık 80 bilim adamı ve akademisyenin katılması planlanıyor." şeklinde konuştu.

Sempozyumda, tarih, prehistorya ve arkeoloji, sanat tarihi, mimarlık tarihi, madencilik tarihi, coğrafya, jeoloji ve deprem, üretim ekonomisi, kültürel ve doğal miras, sözlü ve yazılı edebiyat, etnografya, halk inançları ve yatırlar, turizm, spor, folklor, müzik, tarım, hayvancılık, müzik aletleri, geleneksel mutfak kültürü ve yemekleri konu alınacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi