Alışveriş yaparken dikkat!

Yeni eğitim öğretim dönemine ramak kala kırtasiye alışverişleri de artıyor. Bu ortamda kalem, boya ve defter gibi ürünlerin güvenli olup olmadığı da tartışılıyor.

Alışveriş yaparken dikkat!

Kırtasiye sektörünün önde gelen aktörlerinden Adel Kalemcilik’in Genel Müdürü Evrim Hizaler, ürün satın alırken markanın kaliteli olmasının güven yarattığını belirtiyor. Hizaler, üreticisi belli olmayan ürünlerin de satın alınmaması gerektiğini de dile getiriyor.

Adel olarak tüketici ve üreticileri bilinçlendirmeye önemle eğildiklerini aktaran Hizaler, şunları kaydediyor:

‘BUNLARI ALMAYIN’

“Ürün güvenliği ve kalite odaklı anlayışımızla satışa sunduğumuz her üründe uzun ömürlülük, dayanıklılık, iyi örtücülük ve renklerin canlılığı olmazsa olmaz kriterlerimiz sayıyoruz. Sektöre duyduğumuz sorumlulukla ayrıca ürün güvenliği konusunda farkındalık yaratmaya yöneliyoruz. Üreticisi belli olmayan ürünlerin satın alınmaması gerektiğini, kalite ve güvenlik testlerini geçmiş, kimyasal ve toksik madde içermeyen ürünlerin kullanılmasının çocukların sağlığı açısından daha güvenli olduğunu her platformda vurguluyoruz. ”

Hizaler, “Ürünlerimiz üretim esnasında Faber-Castell ve Adel laboratuarları ile dünya çapında akredite bir laboratuar olan SGS tarafından, çeşit ve renk temelinde mecburi testlere tabi tutulmaktadır.” diyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz