Altındağ’da stres attılar!

Özel Mezopotamya Ortaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Diyarbakır’ın saklı cenneti olarak bilinen Altındağ Dinlenme Tesislerinde gönüllerince eğlenerek, stres attılar.

Altındağ’da stres attılar!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini gelenekselleştiren Özel Mezopotamya Ortaokulu yönetimi bu yıl öğrencileri için,  Altındağ Dinlenme Tesislerini seçti.

Altındağ Dinlenme Tesislerinin restoranında ve kamelyalarında kahvaltı yapıp, piknik tadında bir gün geçiren öğrenciler ve öğretmenler, daha sonra çeşitli oyunlar oynadı.

Okul stresinden uzaklaşan öğrenciler ayrıca akıllı telefon ve tabletlerden uzak bir gün de geçirdi. Oyunlar oynayarak, sosyalleşmenin tadına varan çocukların mutlulukları adeta gözlerinden okundu.

Özel Mezopotamya Ortaokulu Müdürü Fazilet Gencer, etkinliğe ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde her yıl öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

“BU YIL ETKİNLİĞİMİZİ ALTINDAĞ DİNLENME TESİSLERİNDE YAPIYORUZ”

Bu yılki etkinliği Altındağ Dinlenme Tesislerinde düzenledikleri için mutlu olduklarını belirten Gencer, “Çocukların kişisel gelişimlerinde oyunun ve eğlenmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizler yani Özel Mezopotamya Ortaokulu olarak okulun yaşamın kendisi olmalı gerektiği düşüncesindeyiz, felsefemiz bu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde her yıl çocuklarımıza yönelik böylesine güzel etkinlikler düzenliyoruz. Bu yılda bu etkinliğimizi Altındağ Dinlenme Tesislerinde yapıyoruz. Bugün hava da çok güzel, burada havanın yağışlı olmasında kapalı alanını olması da burayı tercih etmemizde etkili oldu. Çocukların burada akranlarıyla vakit geçirmeleri, ders dışında da bir arada olmaları, sohbet etmeleri, çocuklarımız için çok önemli bence. Ev ortamlarında çokça fırsat bulamadıkları bir şey bu. Bu tür etkinliklerde cep telefonlarını da yasaklıyoruz. Çocuklar birbirleriyle sohbet etmeli. Gün boyu birbirleriyle iletişim içerisinde hoşça vakit geçirmeleri onlara katkı sunacaktır” dedi.

Öğrenciler ise Altındağ Dinlenme Tesislerinde stres attıklarını dile getirdiler. 

“STRESLİ BİR DÖNEMİ GERİDE BIRAKTIK”

Öğrencilerden Solin Dicle Güneşoğlu, “Burada çok eğleniyoruz. Havada çok güzel. Bu tür etkinlikler bizim için çok iyi. Bundan çok hoşlanıyorum. Çoğu zaman yazılılarımız ve sınavlarımız var. Zorlanmıştık, böyle bir ara vermek bizim için gerçekten hoş oldu. Açıkçası eğleniyoruz, güzel. Stresli bir dönemi geride bıraktık” diye konuştu.

Şeynur Kurt ise, Altındağ Dinlenme Tesislerini çok sevdiklerini ve gün boyunca tablet ve telefon olmadan güzel bir gün geçirmenin daha iyi olacağını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler