Anadolu Üniversitesinden kampüs turları

Anadolu Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Tanıtım Ofisi tarafından organize edilen kampüs turları, alanında deneyimli kampüs rehberleri eşliğinde yapılıyor.

Anadolu Üniversitesinden kampüs turları


Rehberler Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nü gezdirirken kampüs, spor, yemekhane, kütüphane, burs ile barınma olanakları, öğrenci kulüpleri ve bunun gibi konular hakkında öğrencilere bilgi veriyor. Ayrıca fakülte ziyaretleri de gerçekleştirilerek öğrencilerin merak ettikleri konularla ilgili sorularını öğretim üyelerine sorma imkânı sağlanıyor. Üniversite tanıtım gezileri, öğrencilerin kariyer planları yapmalarında ve seçimlerinde yol gösterici oluyor. Aynı zamanda üniversite kültürü, bölümler, öğrenci yaşamı ve bunun gibi konularda yerinde bilgi edinilmesi öğrencilerin motivasyonunu artmasına, bakış açılarının daha da genişlemesine imkan tanıyor. Bu amaçla üniversite sınavına hazırlanan 12'nci sınıf öğrencilerinin hedeflerini netleştirmelerine yardımcı olabilmek, motivasyonlarını artırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri fakülteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerini sağlamak, meslekler ve üniversitede yaşam hakkında bilgi almalarına yardımcı olmak adına düzenlenen tanıtım gezileri tüm hızıyla devam ediyor.

FARKLI ŞEHİRLERDEN GELEN LİSELİLER AĞIRLANIYOR 


Anadolu Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Tanıtım Ofisi yetkilileri, İzmir’den Muğla’ya, Edirne’den İstanbul’a, Ankara’dan Konya’ya, Ordu’dan Samsun’a, Antalya’dan Adana’ya, Diyarbakır’dan Gaziantep’e uzanan her ilden liseleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. 2023 yılında Anadolu Üniversitesi'ni 286 lise ziyaret ederken, yaklaşık 15 bin öğrenciye üniversitenin tanıtımı yüz yüze sağlandı. Her geçen yıl liselerin ziyaret talebinin arttığı Anadolu Üniversitesi'nde 2024 yılı için de müracaatlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Ziyaret edilen Fakülteler/Yüksekokullar genellikle liselerin alanlarına göre tercih ediliyor. En çok ziyaret edilen Fakülteler/Yüksekokullar arasında Eczacılık Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Devlet Konservatuvarı, Güzel Sanatlar Fakültesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi ilk sıralarda yer alıyor.

iha

Kaynak: Diyarbakır Söz