AÖF'te mezuniyet coşkusu

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. 61 yaşındaki emekli astsubay ikinci üniversite olarak Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, bu yıl yaklaşık 150 bin öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi.

AÖF'te mezuniyet coşkusu

Anadolu Üniversitesi AÖF ile uzaktan eğitim veren İktisat ve İşletme fakültelerinin mezuniyet töreni İki Eylül Kampüsü'ndeki Spor Salonu'nda yapıldı. Törene Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan bu yıl yaklaşık 150 bin lisans ve ön lisans öğrencisinin mezun olduğunu belirtti. Gündoğan mezunlara hitaben yaptığı konuşmasında şöyle dedi: "Bu mezuniyet töreni herkesten çok sizin hakkınız. Buna gönünden inanıyorum. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemi, 30 yılı aşkın geçmişi ile Türkiye'nin hemen her yerinden ve hatta Türkçe konuşulan birçok ülkeden mezunlar verebilen köklü bir kurum. Bu yıl lisans programlarımızdan 98 bin ve ön lisans programlarımızdan 49 bin olmak üzere yaklaşık 150 bin öğrenciyi mezun ederken, Türkiye'nin hemen her yerinde geçen her yıl varlığını daha da güçlendirmekte olan bir kurum, aslında büyük bir aile. Anadolu Üniversitesi yediden yetmişe herkese, olduğu yerde, evinde ya da işinde ulaşarak yükseköğretim hakkını, ayrıcalık olmaktan çıkarmak için elinden geleni yapmaktadır. Bu yönüyle ekonomik ya da sınıfsal ayrım gözetmeyen, hemen her toplumsal kesimden 2 buçuk milyonu aşan öğrenci potansiyeli ile açık ve uzaktan öğretimde dünyanın en önde gelen üniversiteleri arasında yer almaktadır."

Yapılan konuşmaların ardından AÖF'ün çeşitli bölümleri ile İktisat ve İşletme fakültelerinden mezun olanlara diplomaları verildi. Mezun olanlar arasında emekliler, ev kadınları ve ikinci üniversiteyi bitirenlerin de olması dikkat çekti.

OKUMANIN YAŞI YOK

AÖF Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan50 yaşındaki Mehmet Aydın, "Sevdiğim bir bölümü bitirdiğim için de çok mutluyum. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi personeliyim. Üniversitede 25 yıldır çalışıyorum. Bundan sonra yüksek lisans yapmayı düşünüyorum" dedi.

Anadolu Üniversitesi AÖF Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan 61 yaşındaki Emekli Astsubay Lütfü Endokur da "İkinci üniversiteyi bitiriyorum. Daha önce Adalet Yüksek Okulu'nu bitirmiştim. Anadolu Üniversitesi'ne bize bu fırsatı tanıdıkları için teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, içimde yanan bir ateş vardı. Üniversite benim için olmazsa olmazdı. İçimdeki yangın en azından sönmüş oldu" diye konuştu.

AÖF Çalışma Ekonomisi Bölümü mezunu 59 yaşındaki Bahadır Bardakçı, "İçimiz de ukde kalmıştı. Şimdi kendimi çok daha farklı hissediyorum. Arkadaşlarla yüksek lisansı da düşünüyoruz. Okumanın yaşı yok" dedi.

KEMAL SUNAL BİZE MODEL OLDU

Kamu Yönetimi bölümü mezunu 55 yaşındaki emekli astsubay İlhan Akbulut, 1979 yılında liseyi bitirdiğini belirterek, "Üniversite okuma heyecanım hep vardı. Ancak bunu yıllar sonra Açık Öğretimle giderebildim. Yıllarca donanmada görev yaptım. Çok mutluyum, çok gururluyum. Burada saygı ve rahmetle anacağım bir kişi olacak. Herkesin tanıdığı, sevdiği sinema sanatçısı merhum Kemal Sunal yıllar önce ilerlemiş yaşına rağmen üniversiteyi bitirmişti ve kep atmıştı. Ben o sahneyi görmüştüm. O gün, onu modellemiştim. Bir gün, ben de, ilerlemiş yaşta da olsa üniversiteyi bitireceğim demiştim. Nasip oldu, rahmetli Kemal Sunal'ı saygıyla anıyorum. O bize model oldu. İnşallah genç arkadaşlara da model olabiliriz diye düşünüyorum. Bundan sonra yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Umuyorum o da gerçekleşir. Okumanın yaşı yok diyorlar" ifadelerini kullandı.

Sosyoloji Bölümü mezunu 56 yaşındaki Selma Yılmaz da "Okumayı çok seviyorum. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin bana çok şey kattığını düşünüyorum. Düşünce yapım, hayata bakışım değişti. Bundan sonra ikinci üniversiteyi de okuyacağım" dedi.

Sosyoloji Bölümü'nün mezunlarından 48 yaşındaki Emel Tosun ise, "Kızlarım ders çalışırken, ben de okumaya karar verdim. Okumak içimde ukdeydi. Şimdi bir üniversite daha o bitsin bir tane daha okuyacağım. Hiç sorun değil. Ben zevk alıyorum, gençlere tavsiye ediyorum. İnanın şu dört yılda öğrendiğimi hayat boyunca öğreneceğimi zannetmiyorum. Bilmediklerim bana çok şeyler kattı. Aslında bütün bayanlara tavsiye ediyorum. Gezip, tozmayın. Okuyun, okumak kadar güzel bir şey var mı? Kendimle gurur duyuyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA