AÜ öğrencilerinden YÖK'e mektup

İngilizce hazırlık sınıfında eğitim gören öğrenciler sistem değişikliği dolayısıyla yıl içindeki sınavlarda başarısız olduklarını öne sürerek, mağduriyetlerinin giderilmesi için yazdıkları mektup ve dilekçeleri YÖK'e gönderdi

AÜ öğrencilerinden YÖK'e mektup

Anadolu Üniversitesi (AÜ) İngilizce hazırlık sınıfında eğitim gören öğrenciler sistem değişikliği dolayısıyla yıl içindeki sınavlarda başarısız olduklarını öne sürerek, mağduriyetlerinin giderilmesi için yazdıkları mektup ve dilekçeleri YÖK'e gönderdi.

İki Eylül Caddesi'ndeki PTT Baş Müdürlüğü önünde toplanan öğrenciler, bir süre burada sloganlar attı. Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Oğuzhan Temel, bugün eylemlerinin 8'inci gününde olduğunu belirterek, bu süre içinde sivil toplum örgütlerinden, sendikalardan ve önemli şahsiyetlerden destek bulduklarını kaydetti.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ile bu sabah bir görüşme yaptıklarını anlatan Temel, şöyle konuştu:

''Prof. Dr. Aydın, görüşme boyunca öğrencilerine oldukça uzak, öğrencilerini tanıyamamış bir rektör portresi çizdi. Öğrenci temsilcilerine, taleplerinin birçoğunun üniversiteyi dönüştürme süreci olan Bologna Süreci'ne ters düştüğünü, AÜ'nün Bologna Süreci'ne geçmiş olduğunu, bu yüzden taleplerinin kabul edemeyeceğini söyleyen Prof. Dr. Aydın, görüşme sırasında sergilediği sert tavrıyla da uzlaşmaktan ne kadar uzak olduğunu net bir şekilde ortaya koydu.''

Temel, okullarındaki sorunları mektup ve dilekçelerle YÖK'e bildireceklerini ifade ederek, ''Umuyoruz ki, okulumuzda birçok kez karşılaştığımız umursamaz, öğrencileri dinlemeyen yönetici portresiyle tekrar karşılaşmayız ve mağduriyetlerimize bir çare bulunur'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından hazırladıkları mektup ve dilekçeleri YÖK'e gönderen grup, olaysız dağıldı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz