Avcılık kursuna ilgi

Silvan Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı İlhami Oral, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği Avcılık kursunun ilgi gördüğünü söyledi.

Avcılık kursuna ilgi

Silvan’da düzenlenen Avcılık Kursu ilgi görüyor. Silvan Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı İlhami Oral, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklaşa düzenlediği Avcılık kursunun büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Silvan ilçesi Avcılık ve Atıcılık Derneği tarafından Profili İlköğretim Okulunda düzenlenen Avcılık kursuna Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biricik, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü Mühendisi ve Kurs Koordinatörü Murat Yıldırım, Silvan Avcılık ve Atıcılık derneği Başkanı İlhami Oral ve kursiyerler katıldı. Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biricik, adaylara Türkiye'nin av hayvanlarını tanıtarak, ekoloji, doğa koruma ve nesli tükenmekte olan hayvanlar konusunda bilgiler verdi. Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü Mühendisi ve Kurs Koordinatörü Murat Yıldırım, avcılık belgesini alabilmek için eğitimi kursuna katılımın yasal zorunluluk olduğunu hatırlatarak eğitimler sayesinde avcılarımızın yaban hayatına karşı tutum ve davranışlarında olumlu yönde değişiklikler olduğunu memnuniyetle tespit ettiklerini belirtti.

KURS SONUNDA SINAV VAR

Silvan ilçesi Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı İlhami Oral, "Avcılık bilinçli ve belgeli olarak yapılması için bu tür kursları önemsiyoruz. Kurslarımızda avcı olacak arkadaşlarımıza, ekolojik haya, av silahları, sağlık ve ilk yardım, ak köpekleri ve avda kullanılan hayvanlar, yurdumuzdaki av hayvanları, avcılıkta ahlaki değerler, avcılık tarihçesi, av kanunları ve mevzuatları, gibi konuları silah uzmanları, Öğretim üyesi, Doktorlar, Diyarbakır Çevre ve Orman İl Müdürlüğü elemanları kurs vermektedir. 29 kursiyerin katılımıyla devam etmekte olan kursumuz, yapılacak olan bitirme sınavıyla sona erecek. İlçedeki avcı adaylarından talep gelmesi halinde üçüncü dönem kursların organize edilecek" dedi.  

Kaynak: Diyarbakır Söz