Bağımlılık eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından imzalanan protokol çerçevesinde 2014 yılında beri Rehber Öğretmenlere Bağımlılıkla Mücadele, Eğitici Eğitimi veriliyordu.

Bağımlılık eğitimi

2015 yılında Diyarbakır'dan 780 Rehber Öğretmene verilen TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı)eğitim çalışması yeniden Diyarbakır'da başladı. 18 modülden oluşan sağlıklı yaşam, tütün bağımlılığı,teknoloji bağımlılığı, madde bağımlılığı,alkol bağımlılığı, kumar bağımlılığı eğitimini alan Rehber Öğretmenler Öncelikle kendi okullarında öğrenci ve velilerine bu konuda eğitim vereceklerdir.

YEŞİLAY DERNEĞİ

Diyarbakır Yeşilay Şube Başkanı Yahya Öger 410 Rehber Öğretmenin eğitimi alınmasıyla ilgili şöyle söyledi: Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol​ çerçevesinde daha önce Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı (TBM) Eğitici Eğitimini alamayan 410 Rehber Öğretmene yeniden TBM Eğitici Eğitimi verilmeye başlandı.İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan beye teşekkür ederiz.Egitim çalışmalarımızı TBM Eğitimi almış Rehber Öğretmen formatörlerimiz tarafından verilmektedir.Bu özverili çalışmalarından dolayı hocalarımıza müteşekkiriz.Bağımlılığı önleme noktasında öğretmenlerimizin bu konudaki çalışmaları bizim de elimizi güçlendirmektedir.ianıyorum ki Eğitim alan Rehber Öğretmenlerimiz Sahadan bize çok ciddi manada olumlu katkılar sağlayacaklardır. öğretmenlerimize şimdiden yapacakları çalışmalardan dolayı teşekkürü borç biliriz"

Kaynak: Diyarbakır Söz