Bahçeşehir, Okul Sporlarında Çoştu

Diyarbakır Bahçeşehir okulları, 2015-2016 eğitim öğretim yılında spor alanında değişik branşlarda büyük bir başarıya imza attı.

Bahçeşehir, Okul Sporlarında Çoştu

Diyarbakır Bahçeşehir okulları Bağlar ve Vadi Evleri Kampüsü öğrencileri Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından organize edilen okul sporları kapsamında yapılan jimnastik, masa tenisi, kort tenisi, voleybol ve yüzme branşlarında hem takım halinde hem de bireysel dalda çok sayıda kupa ve madalya alarak büyük başarı sağladı. Okul, jimnastik branşında Minik Erkekler A, Minik Erkekler B ve Küçük Erkekler kategorisinde il birinciliği kupası, Minik Kızlar A kategorisinde il 3’üncülüğü; Minik Kızlar B ve Küçük Kızlar kategorisinde il 2’nciliği aldı. Yüzme branşında Küçük Erkekler takım halinde il 1’inciliği, bireysel dalda 8 birincilik, 7 ikincilik ve 4 üçüncülük, Yıldız Kızlarda 2 birincilik, 3 ikincilik ve 3 üçüncülük, Minikler branşında 1 birincilik, 1 ikincilik ve 2 ikincilik dereceleri elde eden okul, Voleybol Küçük Kızlar kategorisinde şampiyonluğu elde ederek, Diyarbakır’ı, Kars’ta yapılan bölge finallerinde temsil etme başarısını gösterdi.

OKUL SPORLARINDA ÇOŞTU

Kort tenisin Yıldız Erkekler kategorisinde takım halinde il 2’nciliği ve Küçük Kızlarda il 4’üncülüğü, masa tenisi branşında Küçük Erkeklerde il 4’üncülüğü ve Yıldız Erkeklerde il 3’üncülüğü elde ederek kupa ve madalyaları müzelerine taşıdılar.

Diyarbakır Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Kurucusu Zeki Esen “Yaratıcı, uygulamalı ve işbirliğine dayalı, günümüzün modern eğitim anlayışı olan STEM (fen, teknoloji, mühendislik, matematik) eğitimini anaokullarımızdan itibaren tüm okullarımızda sistemimize entegre ederek uyguluyoruz. Okullarımızda STEM’le iyi yetişmiş insan gücü yanında spor alanında da farklı branşlarda ciddi başarılar elde ettik.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz