BAHÇEŞEHİR'DEN 5 MİLYONLUK YATIRIM !

Bahçeşehir Koleji, 4+4+4 yeni eğitim sistemine göre projelendirdiği Diyarbakır’daki okul kampüsünün temelini attı. Silvan yolu üzerinde 4.000 metrekare kapalı alana inşaa edilecek okul kampüsü için ilk etapta 5 milyon dolarlık bir yatırım yapılacak.

BAHÇEŞEHİR'DEN 5 MİLYONLUK YATIRIM !

DİYARBAKIR- Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Diyarbakır’daki okul kampüsü için ilk etapta toplam 5 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını açıkladı. Yüce,”Bu inançla ve sosyal sorumluluk bilinciyle son yıllarda Türkiye’nin gelişmekte olan güneydoğu ve doğu bölgelerindeki eğitim yatırımlarına hız verdik. Gaziantep, Van, Mardin ve Batman’dan sonra Diyarbakır’da üçüncü okul kampüsümüzün temelini atmaktan dolayı çok mutluyuz. Çünkü Türkiye’nin geleceği olan çocuklara ve eğitimin gücüne inanıyoruz. Diyarbakır’daki okul kampüsümüz için ilk etapta toplam 5 milyon dolarlık bir yatırım yapacağız.Eğer okul arazisi konusunda devlet desteği alabilirsek bu projeye 10 milyon dolar daha yatırım yapmayı hedefliyoruz. Devletimizin desteği ile kalkınmada öncelikli illerde de eğitim yatırımlarımızı devam ettireceğiz” dedi.

‘BU YIL 65 MİLYON DOLARLIK YATIRIM HEDEFLİYORUZ’

Türkiye'nin eğitim sektöründe dünya standartlarına ulaşması için çalıştıklarını anlatan Yüce, 2013’te 120 milyon dolarlık yatırımla 13 yeni okul kampüsü açmayı, 2015 yılında toplam 150 okulda 90 bin öğrenciye eğitim vermeyi; 2023’te de dünyanın en büyük, başarılı ve saygın eğitim kurumlarından biri olarak 3 kıtada 350 okulda, 250 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu yıl toplam 65 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını belirten Yücel, “Bu sene 7 yeni okul kampüsünün açılmasıyla istihdam sağladığımız akademik ve idari personel sayısı 1400 kişiye ulaştı. 4.000 yeni öğrenciyle birlikte toplamda 15 bin öğrenciye aynı standart ve kalitede hizmet verecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Diyarbakır’daki öğrencilerimiz için de Bahçeşehir Koleji, Türkiye'ye ve dünya açılan bir kapı olacak. Türkiye'deki kampüslerimizde gerçekleştirdiğimiz Öğrenci Değişim Programı ile öğrencilerimiz kendi kültürlerini yakından tanıma fırsatı buluyorlar. İsviçre ve Berlin Kampüslerimiz ve ABD, Kanda ve İngiltere'de işbirliği içinde olduğumuz okullarla birlikte sunduğumuz Global Eğitim Programları ile öğrencilerimizi birer dünya vatandaşı yetiştirerek onları geleceğe en donanımlı şekilde hazırlıyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz