Bakan Tekin: Türkiye'de derslik sayısı, ikiye katlanmış durumda

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye'de derslik sayısı, ikiye katlanmış durumda. Öğretmen sayımız her ilimizde en az ikiye katlanmış durumda. Derslik başına ve öğretmen başına düşen öğrenci sayımız dünya ortalamalarına geldi" dedi.

Bakan Tekin: Türkiye'de derslik sayısı, ikiye katlanmış durumda

Okul açılışı ve öğrencilerle düzenlenen programlara katılmak üzere Düzce'ye gelen Bakan Tekin, ilk olarak Düzce Valiliği'ni ziyaret etti. Tekin, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ve protokol üyelerince karşılandı. Tekin, ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve protokol üyeleri ile İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından Tekin, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye genelinde öğretmen ve derslik sayısının AK Parti döneminde ikiye katlandığını belirten Tekin, "Normal koşullarda tüm Türkiye'de hemen hemen benzeri bir tablo söz konusu. AK Parti iktidara geldiği dönemde, Cumhuriyet'in 80 yıllık periyodu tamamlanmıştı. Bu 80 yıllık periyot içinde eğitim-öğretim süreci içinde yapılanların neredeyse ikiye katlandığı bir dönem yaşadık. Bu, çok önemli bir durum. Bu konuda emeği geçenlere, eğitim, öğretim altyapısının bu şekilde revize edilmesi ve dünya ile yarışacak konuma gelmesini sağlayanlara teşekkür ediyorum. Türkiye'de derslik sayısı, ikiye katlanmış durumda. Öğretmen sayımız her ilimizde en az ikiye katlanmış durumda. Derslik başına ve öğretmen başına düşen öğrenci sayımız dünya ortalamalarına geldi. Bu kadar güzellikleri bize yaşatan kişilere teşekkür etmemek olmaz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz