Görüş Bildir

Batman Üniversitesi 0,79 ortalamayla dünya ortalamasına yaklaşıyor

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yüksek bir tempoda ve aralıksız çalışmalarının somut sonuçlarını görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Batman Üniversitesi 0,79 ortalamayla dünya ortalamasına yaklaşıyor

Yapılan yayınların ve bilimsel çalışmaların o bilim alanındaki etkisini belirleyen etki faktörüne göre 1 olarak kabul edilen dünya ortalamasında, 1.9-2.3 bandında bulunan Harvard, Oxford veya MIT gibi dünya sıralamasındaki ilk üniversitelerin, dünya ortalamasının üzerinde oldukları kabul ediliyor.

Türkiye ortalamasının son 5 yılının (2016-2021) 0,83 ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin 0,96-1,06 bandında olduğu 2021 sonuçlarına göre Batman Üniversitesi genç bir üniversite olmasına rağmen 0,79 ortalamayla dünya ortalamasına yaklaşıyor.

Sınırlı imkânlara rağmen bölümler bazında Batman Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, 1,34 ortalamayla dünyadaki birçok saygın üniversite puanına erişiyor, genel mühendislik alanında ise 1,17 ortalamayla dünya ortalamasının üzerine çıkıyor. Son 5 yılda akademik iş birlikleri çerçevesinde Türkiye ve dünyanın saygın kurumları arasında yer alan üniversite ve araştırma merkezleri ile toplam 134 iş birliği gerçekleştiren Batman Üniversitesi, Türkiye ve dünya ölçeğindeki başarı oranını hızla artırıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yüksek bir tempoda ve aralıksız çalışmalarının somut sonuçlarını görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Bu sonuçların 2021 yılı verilerine göre hesaplandığını hatırlatan Rektör Demir, 2022 yılı verileri baz alındığında üniversitenin başarı oranının daha da yükseleceğine inandığını dile getirdi. Batman Üniversitesinin her geçen gün büyüyen, gelişen ve yeni başarılar elde eden bir cazibe merkezi haline geldiğinin altını çizen Rektör Demir, hedeflerine yavaş yavaş ama emin adımlarla yürümeye devam edeceklerini vurguladı.

Farklı kurumlarla gerçekleştirilen her iş birliğini hayata geçirmeye dikkat ettiklerini kaydeden Rektör Demir, bütün iş birliklerini akademik bir perspektif çerçevesinde neticelendirmeye ve çıktılarını eleştirel bir gözle değerlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Üniversite olarak Batman’ı daha iyi noktalara taşımak için yeni bir vizyon belirlediklerini ifade eden Rektör Demir, üniversitenin nitelikli akademik kadrosundan donanımlı bir eğitim alan yarının mezunlarının bu vizyonun tamamlanmasında başat rol alacaklarına ve Batman’ın geleceğinin inşasında söz sahibi olacaklarına inandığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi