Beşikçi Kursiyerleri Dinledi

Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Murat Beşikci, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yabancılara yönelik açılan Meslek Edinme Kurslarını ziyaret ederek kursiyerler ile görüştü.

Beşikçi Kursiyerleri Dinledi

Suriye, Pakistan ve Afganistanlı 125  sığınmacının bulunduğu kurslarda, kursiyerlerle görüşen Beşikci,Halk Eğitim kursları ile bireylerin nitelikleri doğrultusunda, kendilerini geliştirmek istedikleri meslek dallarına yönelik kursların verildiğini söyledi.

DİYARBAKIR-Yenişehir Halk Eğitim Merkezi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (MEB-HBÖGM) ve  Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) adına Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) ve Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) iş birliği ile yürütülen proje kapsamında yabancılara Türkçe seviye  A1 ve A2, Seramik Biçimlendirme, Kadın Giyim Modalist Yardımcılığı ve Aşçı Yardımcılığı kursları açıldı.

KURSİYERLERİ DİNLEDİ

Proje kapsamında dört farklı kursun bulunduğunu ve bu kurslarda 125 yabancı uyruklu Kursiyerin olduğunu anlatan Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Murat Beşikci, Meslek edindirme konusunda bizler kursiyerlerimize her türlü desteği vermeye, onların ülkemizde yaşamaya uyum sağlamaları ve kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak amacıyla tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.“ dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz