Binalar insan gibi hastalanmaktadır

Ekinci "Biyoharmoloji, insan ve diğer canlıların beslenme, üreme, dinlenme, çalışma, uyuma gibi günlük temel aktiviteleri yerine getirmede kullandığı doğal ya da yapay ortamın nicel ve niteliğiyle ilgilenmektir" dedi.

Binalar insan gibi hastalanmaktadır

Dünya Mimarlık Haftası kapsamında, Mimarlık Fakültesi tarafından  “Biyoharmoloji” konferansı düzenlendi.  İlginin yoğun olduğu konferansa, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Toprak,  Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mine Baran, öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını Toprak yaptı.

Türkiye’de yeni bir süreç, yeni bir dönem başlıyor diyen Toprak, “ bu süreci en iyi değerlendirmek adına bizde fakülte olarak elimizden gelen çabayı sarf etmeye çalışacağız. Bu bağlamda Türkiye’deki bilimsel araştırma noktasında uzmanlaşmış değerli hocalarımızı değerli konuklarımızı üniversitemizde sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

BİNALAR İNSAN GİBİDİR

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi ve NWSA Genel Yayın Yönetmeni Dr. Cevdet Emin Ekinci; Biyoharmoloji, insan ve diğer canlıların beslenme, üreme, dinlenme, çalışma, uyuma gibi günlük temel aktiviteleri  yerine getirmede kullandığı doğal ya da yapay ortamın nicel ve niteliğiyle ilgilenmektir.

HASTALANMAKTADIRLAR

Binalar insan gibi hastalanmaktadır diyen Ekici, “tekniğine göre yapılmış binalar, kullanıcısını mutlu etmektedir. Bu nedenle yapılan binaların belirli kuralara göre yapılması gerekmektedir. Biyoharmoloji  yaşam sürecinde her türlü doğal ve yapay olarak oluşmuş fiziki çevre ile kullanıcılar arasındaki uyumu araştıran, inceleyen, rasyonel çözüm önerileri üreten, uygulamaya ışık tutan bir bilim dalı olma sebebiyle bu çerçevede önemlidir. Unutulmamalıdır ki kalite detaylarda saklıdır ve bu detayları mimarlar ortaya çıkarmaktadır” dedi.

Konuşmasının sonunda Dr. Cevdet Emin Ekinci’ye,  Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Toprak tarafından teşekkür sertifikası verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz