Binali Yıldırım Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu

Eski TBMM Başkanı ve Başbakanlardan Yıldırım adını kendisinden alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu

 Binali Yıldırım Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, "Sınırlarımız ve bölgemiz üzerinde yeni şer odakları ve yeni haince planlar yapılmaya başlanırsa bunun gereğini hiç tereddüt etmeden Cumhurbaşkanı'mız liderliğinde hemen yaparız." dedi.

Eski TBMM Başkanı ve Başbakanlardan Yıldırım, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin (EBYÜ) Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2023-2024 Akademik Yıl Açılış ve EKEV-2023 Akademik Bilim Sanat ve Spor Ödülleri Töreni'nde, Filistin ve Gazze'de bir savaş olmadığını, savaşın denk kuvvetler arasında olacağını söyledi.

Bir yanda bütün dünyayı arkasına almış, emperyal güçlerle hareket eden İsrail'in, diğer yanda hiçbir imkanı olmayan 360 metrekareye sıkıştırılmış, metrekareye 4 bin kişinin düştüğü elektrik, su, gıda ve temel ihtiyaçların hiçbirinin olmadığı açık hava hapishanesi niteliğinde bir Gazze'nin olduğunu aktaran Yıldırım, "17 gündür burası insafsızca bombalanıyor. Her 10 dakikada bir bebek hayatını kaybediyor. Dünya susuyor ve dünya sustukça İsrail bombalamaya devam ediyor. Bu bir vahşettir, soykırımdır. Bunu yapanların yanına kar kalmayacaktır. Gün gelir bunun hesabını bu vahşeti ve zulmü yapanlar verecektir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, buradaki vahşetin ve katliamların bir an önce durması için bütün dünyayı göreve davet ettiklerini belirtti.

"BM bugünkü haliyle dünyadaki küresel sorunlara çözüm bulmaktan uzaktır, tamamen bu 5 daimi üyenin iki dudağı arasındadır. Sorunların içerisinde olanlardan sorunlara çözüm beklemek en kısa tabiriyle saflıktır." diyen Yıldırım, İsrail'in Filistin'e saldırılarına ilişkin, "Oyun büyüktür. Bölgemiz üzerinde bir ameliyat yapılmak isteniyor. Bu tehdit bugünün konusu değildir, 11 Eylül olaylarından sonra başlayan bir süreçtir." diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN GÜCÜ BÖYLE GÜNLERDE ORTAYA ÇIKAR"

Fırat'ın doğusunda ve batısında bölücü terör devleti kurmaya yeltenildiğini anlatan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimini bastırdıktan sonra ilk işlerinin Fırat'ın batısında Fırat Kalkanı Harekatı'yla oradaki oluşumun üzerine gittiklerini ve orada güvenli bir alanı Türkiye adına temin ettiklerini, Mümbiç'ten Afrin'e kadar uzanan bölgeyi terörden temizlediklerini söyledi.

Türkiye'de 40 yıldır terörle mücadele edildiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Dedik ki bu böyle yürümez ve terörü hudutlarımızın dışında güvenli bir bölge oluşturarak durdurmamız lazım. Yaptığımız budur. Bunu Rusya, Amerika ve bütün Avrupa ülkeleri oradayken yaptık. İşte Türkiye böyle bir güçlü ülkedir. Türkiye'nin gücü böyle günlerde ortaya çıkar. Türkiye'nin bugün bu olayda kayıtsız kalacağını kimse hesaba katmasın. Sınırlarımız ve bölgemiz üzerinde yeni şer odakları ve yeni haince planlar yapılmaya başlanırsa bunun gereğini hiç tereddüt etmeden Cumhurbaşkanı'mız liderliğinde hemen yaparız."

Kaynak: Diyarbakır Söz