Bir Günlüğüne Üniversiteli!

Özel bir lise öğrencileri “ Düşlere Yolculuk” isimli gezi projesi kapsamında bir günlük üniversite öğrencisi oldular. Yaklaşan üniversiteye giriş sınavı öncesi Dicle Üniversitesini gezerek bilgiler alan öğrenciler, ileride eğitim almak istedikleri fakülteleri tanıdı.

Bir Günlüğüne Üniversiteli!

Üniversite hayatına adım atacak olan lise öğrencilerini kampüste ağırlayan Üniversite yönetimi, katılımcı gençlere, gelecekleri ve meslek seçimleri ile ilgili kararlarını vermek konusunda destek oldu.

BİR GÜNLÜĞÜNE ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

Programa katılan 170 lise öğrencisi ilgi alanlarına göre Tıp Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Atatürk Sağlık Yüksekokulunda derslere girdi, öğrenci yemekhanesinde abi ve ablaları ile birlikte yemek yedi.

Kongre merkezini gezen, üniversitenin tanıtım videosunu izleyen öğrenciler, halaylar çekti ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personellerine katkılarından ötürü teşekkür plaketi verildi.

Bir günlüğüne üniversiteli olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler bir günlükte olsa üniversiteli olmanın sevincini yaşarken, kampüsün spor, sosyal ve yurt olanaklarından da bilgiler aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler