Bölge haftasonu şenlenecek gibi!

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT), "Ak Kartalın Oğlu Gılgameş"i yeniden sanatseverlerle buluşturacak.

Bölge haftasonu şenlenecek gibi!

DDT, Orhan Asena'nın yazdığı, Tamer Levent'in yönettiği, "Ak Kartal'ın Oğlu Gılgameş" adlı Oyununu uzun aradan sonra bu hafta yeniden seyircisinin beğenisine sunacak. İnsan evriminin anlatıldığı Oyunda, Orkun Gülşen, Dilek Mengi, Ozan Hafızoğlu, N. Özgün Çoban, Mümtaz Aydoğan Mengi, Uğur Çınar, Gonca Coşkun, Fatih Yurdakul, Ercan Kılıçarslan, Sevi Demirçivi ve Kerem Corogil rol alıyor.

Dekoru Murat Gülmez'e, kostümü Funda Karasaç'a, ışığı İzzettin Biçer'e, koreografisi de Sibel Erdenek'e ait Oyun, bu akşam ile 20 ve 21 Nisan'da Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde sahnelenecek. DDT, küçük seyircileri için ise 22-23-25 Nisan'da "Oz Büyücüsü", 24 Nisan'da da

"Yaşama Hakkı"nı sergileyecek.

DDT, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Vanlı depremzede çocuklara "Kurnaz Avukat" Oyunuyla sürpriz yapacak. DDT, bölge illerine yaptığı turne kapsamında, Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce, 22 Nisan-8 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek "11. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatro Şenliği" çerçevesinde, 22 Nisan'da çocuk Oyunu ekibiyle kostümleriyle şenlik kortejine katılacak. 23 Nisan'da ise 2 seans halinde, Fügen Sipahi'nin çevirip uyarladığı, Orkun Gülşen'in yönettiği "Kurnaz Avukat" Oyununu küçük seyircilerle buluşturacak.

DDT, Van'ın ardından 24 Nisan'da Hakkari'de de aynı Oyunu ücretsiz olarak çocukların beğenisine sunacak.

Bu hafta yoğun sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak Diyarbakır'da ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nce 29 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında tiyatro festivali düzenlenecek. İstanbul, Ankara, Süleymaniye ve Duhok gibi kentlerden toplam 16 tiyatro topluluğu, festivalde Oyunlarını tiyatroseverler için sahneleyecek. Festivalde, ayrıca kukla, mask yapım ve uygulama ile canlı heykel atölyeleri gerçekleştirilecek.

-Surlardaki bellek-

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Evren Daşdağ, "Uluslararası Diyarbakır Surları Sempozyumu ve Çalıştayı" kapsamında "Surlarda Bellek" konulu sergisini bugün izlenime sunacak. Sergi, 2 gün açık kalacak.

DSM ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle açılan Remzi Raşa'nın "Yalnızlığı Seçmek" Bir Retrospektif: 1946-2006" sergisi ise Sümerpark Sanat Galerisi'nde devam ediyor. Raşa'nın 50 eserinin izlenime sunulduğu sergi, 6 Mayıs'a kadar görülebilir.

Siirt'te Güres Caddesi'ne fotoğraf sanatçısı Emin Sadık'ın kentin doğal ve kültürel zenginliklerini anlattığı fotoğraf sergisi, hafta sonuna kadar açık kalacak.

-Mardin-

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde açılan küratörlüğünü fotoğraf tarihçisi Engin Özendes'in üstlendiği "Seyreyle Ara Güler Mardin'de" fotoğraf sergisi devam ediyor.

Usta fotoğrafçı Ara Güler'in fotoğraflarının yer aldığı sergi, "Tanımak ve Anlamak" ile "Yüz Yüze" başlıklı iki bölümden oluşuyor. 114 eserin bulunduğu sergi, bir yıl süreyle vatandaşların ziyaretlerine açık olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz