Bu okul birinciliklere doymuyor

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi bu seneki eğitim ve öğretim yılında düzenlenen 6 mesleki yarışmaların tamamında il birinciliklerini elde ederken, bölge ve Türkiye geneli kategorilerinde de çeşitli dereceler kazandı.

Bu okul birinciliklere doymuyor

2010 yılında Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüşen okul, öğretmen ve idarecilerin özverisiyle şimdiye dek kent genelinde sayılı başarılı okul arasında kalmayı başardı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün verilerine göre Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında DOKAP projesi kapsamında en fazla etkinlik yapılan okul olarak tarihe geçti.

MÜFTÜLÜKLE İMZALANAN PROTOKOLLE BİRLİKTE BAŞARI ARTTI

Öte yandan Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi bu seneki eğitim ve öğretim yılında düzenlenen 6 mesleki yarışmaların tamamında il birincisi oldu.

İl Müftülüğüyle imzalanan protokol çerçevesinde alanında uzman din görevlilerinden eğitim yardımı alan öğrenciler okullarını il birincisi yaparken, Türkiye ve bölge kategorilerinde de derecekler elde ettiler.

YARIŞMALARIN GÖZDESİ OKUL

Avrupa Birliği Bilgi Yarışmasında İl Birinciliği bulunan okul, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında 36 Anadolu İmam Hatip Lisesi Arasından 6 yarışmada il birincisi oldu.

Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesinin İl birinciliğinin yanında Türkiye dereceleri yaptığı yarışmalar ise şöyle;

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İl Birinciliği ve Bölge İkinciliği

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Hutbe Okuma Yarışması İl Birinciliği ve Bölge Üçüncülüğü

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Ezan Okuma Yarışması İl Birinciliği Ve Bölge Dördüncülüğü

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Arapça Şiir Okuma Yarışması İl Birinciliği ve Türkiye 14’üncülüğü

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Arapça Bilgi Yarışması İl İkinciliği

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Hafızlık Yarışması İl Üçüncülüğü

Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim H. Erdem yaptığı açıklamada, hiçbir başarının tesadüfi olmadığını bu başarının altında ekip olmanın getirdiği avantajların olduğuna dikkati çekti.

ESKİ VE YENİ MÜFTÜYE TEŞEKKÜR

Erdem şöyle konuştu:

“Okulumuz, Dicle Üniversitesi ve İl Müftülüğüyle işbirliği protokolü imzalamıştır. Yarışmaya katılacak öğrencilerimizi titizlikle eğitim-öğretim yılının başında seçeriz. Okul müdürü olarak bizzat ben öğrenci

rehber öğretmeniyle beraber yarışmacıları dinler ve onların yanlışlarını düzeltiriz. Yarışmaya katılacaklara okulda verdiğimizi verdikten sonra İl Müftülüğümüzle ve Dini Yüksek ihtisas Merkezimizle irtibata geçeriz. Öğrencilerimizin belirli periyotlarla bu merkezlerimizdeki hocalardan ders almalarını sağlarız. Özellikle eski il müftümüz Burhan İşliyen hocama bu konuda teşekkür ederim. Ayrıca yarışmacılarımızın hazırlanmasında emeği geçen şu an il müftülüğü görevini yürüten Yavuz Selim Karabayır hocama, Dini Yüksek ihtisas merkezi müdürü ve diğer yetkililere teşekkür ederim.”

Kaynak: Diyarbakır Söz