Çanakkale ruhu

Bu sene yedinci yılını kutlayan AnadoluJet’in, özel tarih projesi “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri”, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi’ne konuk oldu.

Çanakkale ruhu

Emin FİDAN

font-family>DİYARBAKIR-font-family>Bu sene yedinci yılını kutlayan AnadoluJet’in, özel tarih projesi “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri”, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi’ne konuk oldu.

Etkinliğe, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ın  yanı sıra Anadolujet Başkanı İbrahim Doğan, Diyarbakırlı lise, üniversite ve polis okulu öğrencileri de ilgiyle izledi.

AnadoluJet’in Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı sebebiyle projelendirdiği, toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı amaçlayan “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” Çanakkale, Ankara, Samsun, Kayseri, Trabzon, Konya, Hatay, Adana, Antalya, Sivas, İzmir ve Kahramanmaraş’ın ardından Diyarbakır’da halka buluştu.

ÇANAKKALE RUHU

Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen etkinlik, Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi desteğiyle ve Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla gerçekleşen sohbetler kapsamında, Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi de katılımcılarla buluştu.

Üniversite öğrencilerine yönelik sohbetin sonunda yapılan çekilişle beş öğrenci AnadoluJet’ten uçak bileti kazandı.

 Projenin anlatıcısı Talha Uğurluel ise kapanışta kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz