Çifte coşku

Mezuniyet ve ödül coşkusu birlikte yaşandı

Çifte coşku

Batman İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİMMDER) tarafından mezuniyet programı düzenlendi. Yeni kültür merkezi konferans salonunda yapılan programda imam hatip lisesi öğrencileri arasında düzenlenen “Lemalar” bilgi yarışmasında dereceye giren erkek öğrencilere ödülleri verildi.

MEZUNİYET VE ÖDÜL

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından imam hatip lisesi eski mezunlarından Halil İbrahim Yakut’un okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Daha sonra programa Özel İrfan İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Ali Nas ve öğrencilerinin verdiği Ney Konseri ile devam edildi. Konserin ardından İlahiyatçı-Eğitimci Ali Özkan bir konuşma yaptı. Özkan, Hz. Peygamber'in eğitime verdiği öneme değindi.

İMAM HATİP LİSESİ

Özellikle Medine’de Ashabı Suffe’yi eğitim konusunda nasıl yetiştirdiği, her birini mükemmel bir eğitimci haline getirdiğini anlatan Özkan, eğitim konusunda Hz. Peygamber'in mükemmel bir örnek olduğunu ve bedevi bir topluluk olan Arap toplumunu çok kısa bir zamanda dünyanın en medeni insanları haline getirmeyi başardığını vurguladı. Programa, Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Halil İbrahim Ünsal, BİMMDER Yönetim Kurulu üyeleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz