ÇINAR'IN SBS VE LYS GURURU

2009’da sadece 1 öğrencisini üniversiteye yerleştirebilen Diyarbakır’ın Çınar İlçesi, bu yıl 45 öğrencisinin üniversiteli olmasıyla büyük bir gurur yaşadı.

ÇINAR'IN SBS VE LYS GURURU

DİYARBAKIR- Çınar, eğitimde son 3 yılda patlama yaptı. 2009 yılında üniversiteye sadece 1 öğrencisi yerleşen ve Seviye Belirleme Sınavı’nda da (SBS) ancak 20 öğrencisi başarılı olan ilçe, son 3 yılda yüzde 100 oranında çıkış yakaladı. Bu yıl yapılan sınavlarda Çınar’lı 2010 öğrenci SBS’de başarılı olarak Fen, Anadolu ve Sağlık meslek liselerine yerleşti. Bir diğer başarı da üniversite yerleşme sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) elde edildi. Çınar’lı 45 öğrenci,çeşitli üniversitelerin 4 yıllık fakülte ve programlarında okumaya hak kazandı.

KAYMAKAM TABLODAN MEMNUN

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber uyumlu bir çalışma yürüten Kaymakam Serdar Köse, insana yapılan yatırımın en kutsal yatırım olduğu düşüncesiyle hareket ederek eğitime büyük önem verdiklerini ve 3 yılın sonunda bunun olumlu sonuçlarını gördüklerini söyledi.

Köse,”Göreve geldiğimizde ilçenin eğitim durumunun kötü olduğunu gördük. Bunu gidermek için çalışma başlattık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli ve uyumlu çalıştık. Öğrencilerin eğitim seviyelerini yükseltecek projeleri hayata geçirdik. Onların daha iyi ve rahat ortamlarda ders çalışmalarını sağladık. Devletin olanaklarını sunduk. Bunun sonucunda başarı geldi. Bundan ötürü elbette mutluyuz. 3 yıl öncesini kıyasladığımızda rakamlar gelinen noktayı gösteriyor.Ama yeterli mi? Değil,daha fazlası için çok çalışacağız. Sınavlarda başarı gösteren çocuklar inanıyorum ki günün birinde önemli makam ve mevkilere gelerek Çınar’a hizmet edeceklerdir.” dedi.

‘AYDINLIK YARINLARA HAZIRLANIYORUM’

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demir ise SODES kapsamında 3 yıldır yürüttükleri ‘Aydınlık Yarınlara Hazırlanıyorum’ projesinin eğitimdeki başarıda büyük rol oynadığını ifade etti. Demir,”Özellikle kaymakam beyin, şube müdürü arkadaşların ve okul müdürü arkadaşların gayretleri ile gerek okullaşmada gerek başarı çıtasının arttırılması hususlarında büyük bir başarı sağladık. Tabi 3 yıldır yürüttüğümüz Sodes “Aydınlık Yarınlara Hazırlanıyorum” Projesi ve diğer projeler bun da büyük etken oldu.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz