Çoban öğrenciler!

Doğu ve Güneydoğu illerinde, üç aylık tatili, ailelerine yardım etmek amacıyla çobanlık yaparak geçiren öğrenciler, okulların açılmasını dört gözle bekliyor. Okullarına yeniden kavuşmanın sevincini yaşacak olan Bitlis ve ilçelerindeki çoban öğrenciler, Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim dönemi öncesi son defa dağa çıkarak, asıl çobanlara görev teslimi yaptı.

Çoban öğrenciler!

ÇOBAN ÖĞRENCİLER

Çoban öğrenci Yavuz Kardaş, okulların açılmasını, "Bizim için tatil yeni başlıyor" olarak yorumlarken, Aydın Çelik ise "Uzun ve yorucu bir tatilin ardından okulumuza kavuşacağız." diye ifade etti. Üç aylık çobanlık görevini başarıyla tamamladığını belirten Aydın Çelik, bugün itibariyle görev teslimi yaptığını ve hafta sonu okul alışverişini yaparak okula başlayacağını söyledi.

ARTIK DERS BAŞI

Okuluna ve arkadaşlarına kavuşma sevinci yanında, kendisi için tatilin yeni başladığına vurgu yapan Çelik, "Üç aylık görevimizi başarıyla tamamladık ve bugün itibariyle görev teslimi yaptık. Hafta sonu okul alışverişi yaparak, hafta başında da okulumuza başlayacağız, bu yüzden çok mutluyum. Çünkü tatil yapma imkanımız olmadı. Ama okullar açıldığında hem arkadaşlarımıza ve okulumuza kavuşmuş olacağız hem de hafta sonlarında tatil yapacağız." diye konuştu.

Çoban öğrencilerden Osman Çetin ise "Bu yıl liseye geçtim. Tatilde de çobanlık yaparak aileme yardımcı oldum. Tatil bitti diyemeyeceğim, çünkü bizim için tatil yeni başlıyor. İnşallah iyi bir eğitim ve öğretim dönemi geçireceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler