Çocuklar oyunlaştırma metoduyla İngilizce öğreniyor

Dünya genelinde yaklaşık 1,8 milyar dil öğrencisinin olduğu ve 1,4 milyardan fazlasının İngilizce öğrendiği tahmin ediliyor.

Çocuklar oyunlaştırma metoduyla İngilizce öğreniyor

DİYARBAKIR-Eğitimci Erhan Oduncu, online pazar büyürken çocuklara oyunlaştırma metoduyla İngilizce öğretme pratiklerinin de yaygınlaştığını belirtti.

İngilizce, İspanyolca ve Çince, araştırmalara göre dünyanın en çok konuşulan dili olmaya aday gösterilse de yabancı dil olarak İngilizceyi öğrenmeyi tercih edenlerin sayısı oldukça yüksek. Meticulous Research tarafından yapılan bir araştırma, dünya çapındaki 1,8 milyar dil öğrencisinin yüzde 77’sinin İngilizce öğrencileri olduğuna işaret ediyor. Pek çok konuda olduğu gibi yabancı dil öğrenimi de giderek online platformlara kayıyor. Aynı araştırmaya göre, online dil öğrenme pazarı 2021’den 2027’ye kadar yıllık ortalama yüzde 18,7 büyüyerek 21,2 milyar dolara ulaşacak. Çocuklarının geleceğine yatırım yapmak isteyen ebeveynler, erken yaşta dil öğrenmeye başlamaları için tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de online platformlara yöneliyor.

YARIM MİLYONDAN FAZLA AİLE TARAFINDAN TERCİH EDİLİYOR

Erhan Oduncu, konuya dair yaptığı açıklamada, “Dijital çağda birden fazla dil bilmenin önemi giderek artıyor. Birçok aile çocuklarının erken yaşta İngilizce öğrenmeye başlaması için kursları araştırıyor ve online derslere yöneliyor. Novakid olarak 45 ülkedeki yarım milyondan fazla ailenin 4-12 yaş grubundaki çocuklarına hizmet veriyoruz. Çocukların kolayca İngilizce öğrenebilmeleri için mekan zorunluluğunu ortadan kaldırarak hem online hem de kişiselleştirilmiş eğitim deneyimi fırsatı sunuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz