Cumhurbaşkanı depremzede öğrencilere duyurdu

Depremzede öğrencilerin eğitim haklarının kesintiye uğramaması adına ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede öğrencilere müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı depremzede öğrencilere duyurdu

Erdoğan, 6 Şubat'ta sadece milletin değil, insanlık tarihinin en büyük doğal afetlerinden birinin yaşandığını, asrın afetinde aralarında üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin de olduğu 50 binden fazla canın kaybedildiğini söyledi.

Depremzede öğrencilerin eğitimlerinin kesintiye uğramaması için gereken her türlü gayretin gösterildiğini belirten Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle depremzede öğrencilerin katkı payı ödemesinden muaf tutulduğunu, ödeme yapanların ücretlerinin iade edildiğini bildirdi.

Deprem bölgesinde ikamet eden adaylara bu bölgedeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25'lik ek kontenjan tanımlandığını dile getiren Erdoğan, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'daki öğrencilerin farklı illerdeki devlet üniversitelerinde 1 yıl süreyle özel öğrenci olarak öğrenim hayatlarını sürdürmelerine imkan sağlandığını, diledikleri takdirde bir yıl kayıt dondurma hakkı verildiğini anlattı.

Erdoğan, depremden etkilenen kampüslerin yeniden inşası ve öğrencilerin hizmetine sunulması için tüm imkanların seferber edildiğini, bu kampüslerinin eskisinden daha güzel hale getirilmesi için canla başla çalışıldığını kaydetti.

Haber merkezi 

Kaynak: Diyarbakır Söz