Dersten sonra televizyon öğrenileni unutturuyor

Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Dr. Fatih Kalkınç, eğitimde başarının birden yakalanamayacağını belirterek, başarının adım adım takip edilip zamana yayılarak elde edilebileceğini söyledi.

Dersten sonra televizyon öğrenileni unutturuyor

Kalkınç, televizyonu sürekli açık olan ailelerin, çocuklarının derslerinde başarısız olması durumunda şikayet etme haklarının olmadığını söyledi.

Dr. Kalkınç, ''Öğrencinin başarısızlığının sebeplerinden en başta geleni dikkat eksiğidir. Derste dikkat eksikliği aslında öğrencinin dikkatini birden çok şeylere yaydığı dikkat fazlalığıdır. Dikkat eksikliğinin sebebi ise yatıncaya kadar izlenilen televizyondur. Ders çalıştıktan sonra televizyon izleyerek uyumak öğrenilenleri unutturmaktadır. Uyumadan önce ne yapılmışsa sabah uyanınca o hatırlanır. Uyumadan önce yapılacak en yararlı şey kitap okumaktır.'' dedi.

YAZARAK ÇALIŞIN

Yazarak çalışmanın unutmayı azalttığını belirten Dr. Fatih Kalkınç, anne ve babaların kitap okuyarak çocuklarına örnek olmalarının çok önemli olduğunu belirtti. Oyun oynamanın önemine de değinen Dr. Fatih Kalkınç, çocukların bilgisayarla değil, terleyecekleri oyunlar oynaması gerektiğini söyledi. Dr. Fatih Kalkınç, ders çalışırken cep telefonundan uzak durulması önerisinde bulunarak, ''Yapılan araştırmalara göre, cep telefonu insan vücuduna yüzde 30 enerji kaybı verir, bundan dolayı çocuklarımız ders çalışırken cep telefonundan uzak durmalı. Bilgisayarlar mutlaka evin oturma odasında olmalı ve ekranı kapıya dönük olmalı. Bilgisayara girilecek saatler de mutlaka ebeveynler tarafından belirlenmeli.” dedi. Kalkınç, cep telefonunun insan vücuduna zararını yaptığı bir gösteriyle anne ve babalara ispatladı.

FAYDALI ALIŞKANLIKLAR EDİNMELİYİZ

Velilerden faydalı alışkanlıklar edinerek, çocuklarına örnek olmalarını isteyen Kalkınç, bir veliden sigarayı bırakma sözü aldı. Kalkınç, "Allah insanları öyle bir yaratmış ki, insan vücudunun direnci kendisine faydalı olan bir şeye karşı artıyor. Fakat vücuda zarar veren bir şeyde ise direnç diye bir şey kalmıyor. Bizler her zaman kendimize faydalı alışkanlıklar edinmeliyiz.' dedi. Kalkınç, düzenledikleri eğitim etkinliğinden dolayı, Burç Okulları yönetimine, öğretmen ve velilerine teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz