DGS bilgilendirme

Meslek yüksekokulunda okuyan öğrencilere DGS bilgilendirme semineri verildi.

DGS bilgilendirme

Dicle Üniversitesi’nde “DGS Bilgilendirme Semineri”  düzenlendi. Meslek Yüksekokullularında eğitim gören ve 4 yıllık fakültelere geçiş yapmak isteyen öğrencilere Dikey Geçiş Sınavı hakkında bilgi verildi. Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleşen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulluları ve Diyarbakır Data Akademi eğitim kurumu ortaklığıyla gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Rehber Öğretmen Ferit Yavuz ve Ergün Çelik katıldı.

DGS BİLGİLENDİRMESİ

Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen seminerde konuşan Ferit Yavuz,  Dikey geçiş sınavının meslek yüksekokulu öğrencilerimizin gelecek dönemlerinde, hayatlarını etkileyecek olan önemli bir sınav olduğunu dile getirdi. Yavuz, burada öncelikle sınava giren öğrencilerin amacının ne olduğunu ve DGS’nin neden bizim için bu kadar önem taşıdığını arz ederken, hem mesleki hem de teknik bakımdan ne kadar iyi eğitim almış olsanız bile,  günümüz Türkiye’sinde önlisans mezunlarına karşı toplumda gösterilen ön yargıların olduğunu, bu ön yargıyı nasıl yıkacaklarını belirterek  iş hayatında kendilerine öz güven duymaları gerektiğini dile getirdi.

Hayatımızı etkileyen en önemli unsur öz güven eksikliğidir diyen Rehber Öğretmen Ergün Çelik, asıl gücü kendimizde bulmamız gerektiğini belirterek özgüvenin kendi hayatımızda birçok şeyi değiştire bileceğini söyledi.

DGS bilgilendirme semineri soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz