Dicle Elektrik'ten 1 milyonluk eğitim laboratuvarları

Dicle Elektrik, yaklaşık 1 milyon liraya mal olan, üniversite-sanayii iş birliği çerçevesinde çalışmalara imza attığı Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne bilgisayar ve dağıtım sistemleri laboratuvarları açtı.

Dicle Elektrik'ten 1 milyonluk eğitim laboratuvarları

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan altı ilde kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, sosyal sorumluluk projeleriyle hizmet bölgesine değer katmaya devam ediyor.
Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde fakülte yönetiminin belirlediği alanda kurulan bilgisayar laboratuvarına 25 adet masa üstü bilgisayar yerleştirildi. Söz konusu laboratuvar, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün derslerinde kullanılacak.


Aynı binada yer alan dağıtım sistemleri laboratuvarı ise yine iş birliği protokolü çerçevesinde kurularak faaliyete geçti. Laboratuvar, elektrik iletim ve dağıtım sistemleri üzerine uygulamalı eğitimlerde kullanılacak. İki laboratuvarın maliyeti ise yaklaşık 1 milyon TL olarak belirlendi.

HEDEFİMİZ TOPLUMA DEĞER KATMAK


Açılış programında konuşan Genel Müdür Arvas, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hizmet verdikleri 6 ilde, elektrik dağıtım faaliyetlerinin yanında nitelikli insan kaynağının gelişimini de destekleyecek projelere öncü olduklarını söyledi.


Sahip oldukları bakanlık onaylı Ar- Ge merkezinde sektörün gelişimine katkı sunacak ulusal ve uluslararası birçok projeye imza attıklarını belirten Arvas,

“Sadece bir enerji dağıtım şirketi değil, topluma değer katan bir kurum olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, sektörde öncü vasfımızı perçinlemeye devam ediyoruz. Şimdi de, üniversite - sanayii iş birliği çerçevesinde bölgemiz için katma değer kazandıracak bu laboratuvarların açılışını gerçekleştirmenin heyecanı içindeyiz. Laboratuvarlar, öğrencilerimizin akademik ve mesleki gelişimlerine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Başta Dicle Üniversitesi Rektörümüz ve Mühendislik Fakültesi Dekanımız olmak üzere her iki taraftan emeği geçen herkesi tebrik ediyor, projelerin gerçekleşmesine sundukları katkıları için teşekkür ediyorum”

dedi.


Açılış konuşmaları ile başlayan program, plaket takdimi ile devam etti. Laboratuvarların resmi açılışının ardından sona erdi.


Törene, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas ve davetliler katıldı.

iha

Kaynak: Diyarbakır Söz