Diyarbakır temsilcisi Fen Lisesinden

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen YES programı kapsamında Türkiye'yi Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi öğrencilerinden Azra Su Güneş temsil etti.

Diyarbakır temsilcisi Fen Lisesinden

Her yıl yurt dışına öğrenci gönderen Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi, örnek bir başarıya daha imza attı.

Okul öğrencilerinde Azra Su Güneş, 2002 yılından itibaren ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen YES programı ile ABD'de bir akademik yıl boyunca tam burslu eğitim görmeleri hedeflenen program kapsamında Türkiye'yi temsil etme başarısı gösterdi.

Program süresince öğrenciler Amerika'da yaşayan ailelerin yanında konaklıyor, yerel liselere gidiyor.

Bu program birkaç aşamalı sınavdan oluşuyor. Öncelikle CFL öğrencisi Azra Su Güneş, bir yazılı değerlendirilmesine tabi tutuldu; bu değerlendirmenin içeriğinde zihinsel beceri testi ve etkin uyum ölçeği vardı. Bu aşamadan geçen Azra Su, grup ve bireysel etkinliklere ve mülakata alındı. Bu etkinliklerde de başarı gösterince dil seviyesini tespit etmek amaçlı ELTIS sınavına alındı ve bu sınavda da başarılı oldu.

Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi, oldukça zor aşamalardan oluşan bu programda başarı gösteren öğrencisini tebrik etti. (İLKHA)
 

Kaynak: Diyarbakır Söz