Diyarbakır Valiliğince konferans düzenlendi

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'ndeki konferansta konuşan Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, etik kuralların başında hukukun geldiğini söyledi.

Diyarbakır Valiliğince konferans düzenlendi

Tanrıverdi, aşırı nefret ve sevgiye kapılan insanların ahlaki fazileti kaybettiğini belirterek, çoğu zaman kararlarında ve davranışlarında hatalar yaptıklarını ifade etti.

  “ETİK HAFTASI” NDA BULUŞTULAR

Tanrıverdi, "Konuşmayı sevdiğimiz gibi dinlemeyi de sevmeliyiz. 'Hep ben konuşayım başkası beni dinlesin' karakterine sahip olan insanlar güzel ahlaka sahip olamazlar. Sabır, metanet ve muhatabını olduğu gibi kabul etmeyen insan da ahlaki açıdan eksiktir. İnsanları değerlendirirken olduğu gibi kabul edeceksin ki fazilet ve erdeminden bahsedilsin." diye konuştu.

Konferans etik konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz tarafından hediye verilmesiyle sona erdi.

Konferansa, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Vakıflar Bölge Müdürü  Metin Evsen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir ve öğretim üyeleriyle öğrenciler katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler