Diyarbakır'a bin 700 öğretmen atandı

Diyarbakır'a bin 700 öğretmen atandı

Diyarbakır'a bin 700 öğretmen atandı

DİYARBAKIR-Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, dün ataması yapılan 17 bin öğretmenden bin 700'ünün Diyarbakır'a atandığını açıkladı. Vali Toprak, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da eğitim alanında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için son bir kaç yılda büyük çaba sarf edildiğini belirterek, özellikle çok sayıda dersliğin tamamlanarak sınıf mevcutlarının düşürüldüğünü bildirdi.

ATAMA YAPILAN ÖĞRETMENLER

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) son olarak 17 bin öğretmen ataması yaptığını bunun bin 700'ünün Diyarbakır'a geleceğini belirten Toprak,

"Diyarbakır'a bin 700 öğretmen atandı. Öğretmen sıkıntımız çok büyük oranda giderilmiş olacak. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmen olmadığı yerlerde ücretli öğretmen görevlendiriyoruz. Bu atama sayesinde ücretli öğretmen sayısı azalacak. Bin 700 öğretmenin ataması kentimiz için çok önemlidir. Bu atamayla eğitim alanındaki büyük sıkıntı sona ermiş oldu" dedi.

DÜN ATAMALAR YAPILDI

Buarada, Öğretmen atamaları dolayısıyla Bakanlığın Başöğretmen Salonu'nda tören düzenlen Yerlerin belirlenmesinde en çok ücretli öğretmenin çalıştığı illerin seçildiğine dikkat çeken MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, atanan öğretmenlerin 6 Şubat Pazartesi günü görevlerine başlayacaklarını bildirdi. Kura için bazı öğretmen adaylarından ve ailelerinden rakam söylemelerini isteyen Çolak, aldığı rakamlardan oluşan 9 haneli şifreyle atamayı gerçekleştirdi. Kura sonrasında salonda bulunan adaylardan atananların isimleri ekrana yansıtıldı. Aileleriyle birlikte şehir dışından gelen öğretmen adayları heyecanla isimlerini görmeyi beklediler. Atanan öğretmenler sevinç gözyaşları dökerken, atanamayanları aileleri teselli etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler