Diyarbakır'da 500 tam puan alan öğrencinin hayali Galatasaray Lisesi'nde okumak

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na giren ve 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Nupelda Akdemir'in hayali Galatasaray Lisesi'nde okumak.

Diyarbakır'da 500 tam puan alan öğrencinin hayali Galatasaray Lisesi'nde okumak

Çermik’in 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu’nda okuyan 5. sınıf öğrencisi Nupelda Akdemir (10), 21 Nisan tarihinde MEB tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na girdi. 1 milyon 86 bin 894 öğrencinin katıldığı bursluluk sınavında Akdemir, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.
Akdemir, ders çalışırken oyun oynamayı ve eğlenmeyi asla ihmal etmediğini ve hayatı bir bütün olarak yaşadığını belirterek, ders çalışırken birçok farklı kaynaktan çalıştığını, ayrıca EBA'da mevcut eğitim materyallerinden faydalandığını söyledi. Ailesinin kendisiyle çok ilgilendiği ve hem anne hem babasının kendisi üstünde çok emeği olduğunu aktaran Akdemir, sınava hazırlık sürecinde okuldaki öğretmenlerinin desteklerinin çok etkili olduğunu ve bunun için de öğretmenlerine çok teşekkür ettiğini söyledi.
Ortaöğretimde Galatasaray Lisesi'ni hedeflediğini belirten Akdemir, "İleride hostes veya tiyatro oyunculuğu yapmayı istiyorum. Bursluluk sınavına girmeden önce ders çalışma potansiyelimi iki katına çıkardım. Son haftalarda kendimi soru çözmeye verdim. Benim başarımda keman ve sporun da faydası oldu. Okuldaki derslerim de çok iyi. Hemen hemen her konuda derse katılmaya çalışıyorum. Öğretmenlerimden söz hakkı çok istiyorum. Okulda gördüğüm derslerimi evde sürekli tekrarlıyorum. Sınavdaki başarımda öncelikle ailemin daha sonra öğretmenlerimin katkısı çok büyük" dedi.

Kaynak: İHA