Dü İletişim Fakültesi Öğrenci Almaya Başladı

Dicle Üniversitesi (DÜ) İletişim Fakültesi’ne öğrenci alımı başladı.

Dü İletişim Fakültesi Öğrenci Almaya Başladı

DÜ, her geçen gün bünyesine kattığı yeni fakülte ve birimlerle adını duyurmaya devam ediyor. Bakanlar kurulunun 1 Şubat 2010 tarihli 2010/103 kararı ile üniversite bünyesinde kurulun İletişim Fakültesi, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başlıyor. Söz konusu fakülte bünyesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo TV ve Sinema ile Gazetecilik bölümleri açıldı. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ise Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrenci alınması için gerekli kriterleri sağlamış olup, 40 öğrenci ile eğitime başlıyor.

 İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ

Hukuk, tıp, diş hekimliği, mimarlık, mühendislik alanlarında verdiği eğitim ile Güneydoğu’nun en çok tercih edilen üniversitesi olan DÜ, bünyesinde kurulan ve bu yıl öğrenci almaya başlayacak olan İletişim Fakültesi ile bölgenin ve sektörün ihtiyaç duyduğu niteliklerle donanımlı iletişimciler yetiştirerek, uzman kadro ihtiyacını karşılayacak.

Bölgede sadece Elazığ'da iletişim fakültesinin bulunduğunu dile getiren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Eyigün bölgenin, medyanın merkezi konumunda olduğunu belirtti. Fakültede uygulama ile teoriyi birleştireceklerini, başta yayın kuruluşları olmak üzere ilgili tüm paydaşlarla yoğun bir işbirliği içerisine girmek istediklerini kaydeden Eyigün, mezun edecekleri öğrencilerin tüm Türkiye’de ve hatta bölge ülkelerinde hizmet edecek bir donanıma sahip olmalarının en büyük hedefleri olduğunu ifade etti. Bunu gerçekleştirebilecek donanıma sahip bir akademisyen kadrosuna sahip olduklarını belirten Eyigün, yeni açılacak bölümler ve alınacak öğretim elemanları ile kadrolarını daha da güçlendireceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz