'Dünyanın gözü DÜBTAM’da olsun' seramik pano sergisi açıldı

Diyarbakır’da 'Dünyanın gözü DÜBTAM’da olsun' adlı seramik pano açılışı gerçekleştirildi.

'Dünyanın gözü DÜBTAM’da olsun' seramik pano sergisi açıldı

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü'nün desteği ile DÜBTAM bahçesinde yapılan seramik çalışmasında, bilim ile sanatın işbirliği sembolize edilecek. İl Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, DÜBTAM Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel, dekanlar ve araştırma merkezi çalışanlarının katıldığı açılışta, DÜBTAM Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel, yaptığı konuşmada, DÜBTAM’ın son üç yıldır adını sadece Türkiye’ye değil dünyaya duyurduğunu belirterek, bilim yuvası olarak sanata da değer verdiklerini ifade etti.

SERAMİK PANO SERGİSİ

Güzel Sanatlar Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Evren Daşdağ ise “Sanat, marifete tabi olduğu gibi, iltifatla da gelişir” diyerek, DÜBTAM’ın dünyanın gözünün merkezi olduğunu ve sanat ile bu gözü daha da üzerlerine çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Vali Yardımcısı Mehmet Demir ise yeni dünya döneminin sembollerle, imgelerle var olduğunu belirterek, bu mana ve düşünce ile çalışmayı tebrik etti, emeği geçenleri kutladı. Açılış konuşmalarının ardından panonun yapılmasında emeği geçenlere plaket takdim edildi. Panonun açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz