Görüş Bildir

Duygulandıran yardım

Diyarbakır Ali Emiri İlköğretim Okulu öğrencilerinin başlattığı ‘Bir Dünya Bırakın Biz Vanlı Çocuklara’ kampanyası çerçevesinde toplanan oyuncaklar ve kırtasiye malzemeleri, Van TOBB İlköğretim Okulu öğrencilerine gönderilecek.

Duygulandıran yardım

Geçtiğimiz yıl Van’da yaşanan deprem felaketi sonrası, bu kente yönelik   yardım çalışmaları sürerken, Diyarbakır’ın köklü eğitim kurumlarından olan Ali Emiri İlköğretim Okulu öğrencileri, duygu dolu bir yardım kampanyası başlattı.

7. sınıf öğrencilerinin başlattığı ve daha sonra bütün okul öğrencilerinin katıldığı kampanyada, depremzede çocuklar için oyuncaklar toplanırken, ayrıca çeşitli kırtasiye malzemelerinin de depremzede öğrencilere gönderileceği belirtildi.

Okul Müdürü Bayram Durmaz, İngilizce öğretmeni Pınar Aydın’ın önerisiyle başlatılan kampanyanın büyüdüğünü söyledi.

7/C sınıfı öğrencilerinin öncülük ettiği kampanya çerçevesinde toplanacak oyuncak ve kırtasiyeleri Van TOBB İlköğretim Okulu öğrencilerine göndereceklerini ifade eden Durmaz,bu okulu da kardeş okul ilan edeceklerini kaydetti.

‘ÖĞRENCİLERİMİZLE BERABER GİDECEĞİZ’


Durmaz,”Sözkonusu okulun yöneticileriyle temasa geçtik. Okulumuz öğrencilerinin böylesi bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyince çok duygulandılar. Yaklaşık 3 haftadır devam eden kampanya sonucu toplanan oyuncaklar ve kırtasiye gereçlerini, önümüzdeki günlerde göndereceğiz. Aslında bizim Ali Emiri İlköğretim Okulu olarak hedefimiz, Van TOBB İlköğretim Okulu’nu kardeş okul ilan ederek, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde de diyaloğumuzu devam ettirmek. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde bir otobüs dolusu öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte Van’a gidip, depremzede çocuklarımız ve öğretmen arkadaşlarımızla tanışmak, kaynaşmak hedefindeyiz. Böylelikle öğrencilerimiz, deprem felaketini yaşayan öğrencilerle birebir görüşerek, onların durumlarını daha iyi anlayacakları gibi, kaynaşma ve dayanışmalarına da olumlu etki yapacak.” dedi.

‘SOSYAL SORUMLULUK DUYGUSU GELİŞİYOR’


“Öğrencilerimizin bu anlamlı düşünce ve çabalarını daha ileri noktalara taşımayı hedefliyoruz. “ diyen Durmaz, bu kampanyanın çocuklardaki sosyal yardımlaşma ve paylaşma duygularını da artırdığını bildirdi.

Durmaz,”Bu tür çalışmalar, çocuklarımızın sosyal yönden duyarlılıklarının artmasına vesile olmakta, onların ülkemize ve topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktadır. Unutulmamalıdır ki, eğitim sadece okulda olmaz. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, çevrelerine duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlayarak, onları hayata hazırlamak bizim başlıca görevlerimizin arasında yer alıyor.Kaldı ki, bu tür yardım çalışmaları, Van ilimizde yaşayan deprem felaketinin unutulmamasını, sürekli gündemde kalmasına da vesile oluyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi