Görüş Bildir

DYK kurslarına katılan öğrencilerin büyük başarısı

Muş’un Malazgirt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) giden öğrencilerin büyük başarısı adeta göz kamaştırıyor.

DYK kurslarına katılan öğrencilerin büyük başarısı

Malazgirt Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde devam eden DYK kurslarındaki başarılı öğrencilerin onuruna öğretmenevinde yemek verildi. Yemekte konuşan Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fehim İbek, kurslarda barılı olan öğrencilere teşekkür etti. Yemekte öğrencilerinin başarılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Müdür İbek, “2015-2016 eğitim öğretim yılı başında bakanlıkça mezun öğrencilerin üniversitelere yerleştirmek maksadıyla YGS-LYS’ye hazırlık için kapatılan dershanelere alternatif amaçlı tamamı parasız, halk eğitim merkezleri bünyesinde Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız açılmıştır. DYK’nın ilk olması sebebiyle özellikle branş öğretmenlerinin temini ve kurs verilecek mekan ile ilgili yoğun çabalar sonucu diğer liselerde arda kalan branş öğretmenlerini bulup, kurs verilecek yer için ise Danişment Gazi İlkokulu Müdürü Erhan Aslan’ın desteğiyle şehir merkezden uzak olmasına rağmen mecburen karar verildi. Tamamı kendi ekip, özveri ve fedakârlığımızca kursumuzun başarıya ulaşması için öğrencilerimizin yoğun gayreti ile yıl içinde kendi olanaklarımızla kaynak desteği sağlayarak kursumuzu devam ettirdik” dedi.

“Büyük fedakârlık örneği sergileyen ve Türkiye’de çok önemli üniversiteleri kazanan örgencilerim sizlerle ne kadar gurur duysak azdır” diyen Müdür İbek, “Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak tüm öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Tarihi Malazgirt’imizde mezun öğrencilerimizde 2015-2016 döneminde YGS hazırlığı için 89, LYS hazırlığı için 57 kayıtlı öğrenciyle devam sağlanmış, 2016 ÖSYS sonucuna göre 2 tıp,1 diş hekimliği, 1 hukuk ve 3 öğrencimiz de mühendislik ve mimarlık fakülteleri olmak üzere toplam 33 öğrenci lisans ve 13 öğrenci ise ön lisans bölümlerini kazanmış olup başarı oranımız yüzde 80’nin üzerindedir” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin büyük başarısını tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya ise, “İlçemizde büyük başarılara imza atan Halk Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki DYK kurslarımıza tüm desteklerimizi vereceğiz. Bu büyük başarılarından dolayı başta Halk Eğitim Müdürümüz Fehim İbek olmak üzere tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi