E-okul nedir? nasıl kullanılır?

E-okul veli bilgilendirme sisteminin nasıl kullanılacağı hakkında tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz

E-okul nedir? nasıl kullanılır?

E-okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfası, nasıl giriş yapılacağı konusu ve TEOG nakil sorgulama işlemlerinin tüm detayları haberimizde. Okulların açılmasına sayılı günler kala tüm velilerin ilgi odağı olan e-okul giriş sayfası adeta revaça geçti. Geçtiğimiz senelerde sisteme oturtulan veli bilgilendirme sistemi hakkında bir çok veli ne yapacağını bilmemekte. Okula ilk defa kayıt olan öğrenciler dahil, tüm Türkiye'deki öğrencileri kapsayan e-okul sistemi giriş sayfası aşağıda verdiğimiz linkte olacak. Bilindiği gibi sisteme girmek için sayfa ziyaretinde öğrenci kimlik numarası ve okul numarası bilgilerinin olması gerekmekte. Henüz okul numarası oluşturulmayan öğrencinin sisteme girmesi de imkansız.  İşte sisteme nasıl girilir deayları diyarbakırsoz'de. E-Okul ilkokul kayıt sistemini kullanarak öğrencinizi okula kaydettirmek için, kayıt dönemlerinin açılmasını beklemeniz gerekmektedir.

E-OKUL SİSTEMİ 2016-2017 EĞİTİM YILI

Milli Eğitim BAkanlığı kapsamında dijital internet alt yapısı e-okul sayesinde velier tarafından da kullanılıyor. Öğrenci numarası ile giriş yapılan sistemde, ebeveyn öğrencisine ait tüm detaylara ulaşabilmekte. Bu sistem eğitim alanında atılmış en büyük adım olmakta iken gelişmiş ülkeler kapsamında bir uygulamadır. e-okul sayesinde öğrencinin okul hayatı hakkında detayların en ince ayrıntısına kadar incelemek mümkün. Bir nevi öğrencinin kesin karnesi olarak da gösterilemekte.  İşte e-okul veli bilgilendirme sayfası giriş ekranı

E-OKUL GİRİŞ EKRANI

E-OKUL NEDİR?

Velinin eğitim hayatı boyuca çocuğunun yanında olduğunun kanıtıdır aslında sistem, öğrencinin başarı durumu takibinin düzenli bir şekilde yapılması ve güncel bilgilerine ulaşılmasını hedeflemektedir. Öğrencinin kul devamsızlığı detayları da yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-Okul sistemi 2 aşamalı olarak faaliyet gösteriyor. İlk aşaması olan yönetim bilgi sistemi sadece öğretmenlere ve okul idarecilerine yönelik olarak hizmet veriyor. Velilerin ve öğrencilerin kullanmakta oldukları veli bilgilendirme sistemi bölümünde yer alan okul genel bilgilerinin ve öğrenci eğitim bilgilerinin sisteme girişleri yönetim bilgi sistemi üzerinden öğretmen ve idareciler tarafından gerçekleştirilmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz