Eğitim Kompleksi Temeli Attı

2013 yılında eğitme 68.1 milyar lira ayırdıklarını belirten Bakan Şimşek, "Terör olayı olmasaydı bu bölge mevcut durumunun kat kat üzerinde olacaktı" dedi.

Eğitim Kompleksi Temeli Attı

Sabah saatlerinde tarifeli uçakla Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek, havalimanında Batman Valisi Yılmaz Arslan, Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Şimşek ve beraberindekiler, Batı Raman Dağı eteklerinde yapılacak olan 16 derslik, 300 kişilik yurt, kapalı spor salonu ve idarecileri için 10 lojmanın bulunduğu eğitim kompleksinin temel atma törenine katıldı.

EĞİTİM KOMPLEKSİ TEMELİ

Törende konuşan Bakan Şimşek, Batman ve Türkiye genelinde eğitime yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. 2013 yılı için eğitme ayrılan bütçenin 68.1 milyar lira olduğunu belirten Şimşek, "Bundan 10 yıl önce eğitme ayrılan kaynak 11.3 milyar liraydı. Biz geldik şimdi 2013 yılının eğitim bütçesi Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülüyor. Biz bu rakamı 68.1 milyar liraya çıkaracağız. Eğitime önem veriyorsak, daha çok kaynak ayırmanız lazım" dedi.

TERÖR OLMAZSA İDİ

 

Vatandaşların bölgede yapılan dedikodulara inanmamalarını isteyen Bakan Şimşek, "Vatandaşlarımız safsatalara, fitneye, fesada hiç izin vermesin. Çünkü iş yapanların, hizmet yapanların zaten bunlara zamanı yok. Batman ve ülkemiz hızla gelişiyor. Bu bölgede terör olayı olmasaydı, bu bölge mevcut durumunun kat kat üzerinde olacaktı. Bu bölge az gelişmişse, daha hızlı gidemiyorsa bunun bir tek sebebi vardır. Bu bölgedeki terördür, şiddettir. Onun için hepimizin buradaki barışa, huzura, sükunete sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Şimşek, eşi Esra Şimşek, Vali Arslan ve Ak Parti İl Başkanı Güneştekin eğitim kompleksinin temelini attı

Kaynak: Diyarbakır Söz