Eğitimcilerden velilere ara tatil önerileri gecikmedi; velilere hayat kurtaran tavsiyeler

Okul öncesi ve İlkokul Rehberlik Bölümü, öğrencilerin ara tatil ve bayram tatilini verimli geçirmeleri ve kendilerine vakit ayırmaları için tavsiyelerini paylaştı.

Eğitimcilerden velilere ara tatil önerileri gecikmedi; velilere hayat kurtaran tavsiyeler

Öncesi ve İlkokul Rehberlik Bölüm Başkanı Büşra Aparan Akın, öğrencilerin ara tatil ve bayram tatilinde dinlendirici aktivitelere vakit ayırmasını tavsiye ederek, "Kişisel gelişim ve hobiler için zaman ayırmak için harika bir öneridir." dedi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büşra Aparan Akın, tatilde kitap okumak, müzik dinlemek veya meditasyon gibi dinlendirici aktivitelere vakit ayrılması önerisinde bulundu.

Aile üyeleriyle bir araya gelmenin ve birlikte zaman geçirmenin için ideal bir zaman olan bayramda aile bağlarının güçleneceğini belirten Akın, "Aile üyeleriyle sohbet etmek, oyunlar oynamak, gezilere çıkmak veya birlikte film izlemek gibi etkinlikler düzenleyin." ifadelerini kullandı.

Sosyal, duygusal gelişime katkı sağlayan piknik yapmak, sinemaya gitmek, doğa yürüyüşleri yapmak gibi aktivitelerin denenebileceğini aktaran Akın, şunları kaydetti:

"Kişisel gelişim ve hobiler için zaman ayırmak için harika bir öneridir. Yeni beceriler öğrenmek, hobilerle ilgilenmek veya kişisel ilgi alanlarını keşfetmek için tatillerde bolca zaman vardır. Yeni bir enstrüman çalmak, resim yapmak, yemek pişirmek veya yazı yazmak gibi kişisel gelişim aktivitelerine yönelin. Tatiller, yeni yerler keşfetmek, farklı kültürleri tanımak ve farklı aktiviteler denemek için ideal bir zamandır. Kişisel ve kültürel anlamda zenginleşmek ve yeni deneyimler kazanmak mümkündür.

Yeni kitaplar okuyun, belgeseller izleyin, online kurslara katılın veya ilginizi çeken konular hakkında araştırma yapın. Tatil, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını sürdürmek veya geliştirmek için de fırsat sunar. Düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, yüzmek veya spor salonuna gitmek gibi fiziksel aktivitelerle bedensel ve zihinsel sağlığınızı koruyun. Tatil, yeni hedefler belirlemek, motive olmak ve gelecek planları yapmak için bir fırsat sağlar. Hedeflerinize ulaşmak için bir plan yapın. Günlük, haftalık veya aylık olarak hedeflerinizi takip edebileceğiniz bir takvim veya ajanda oluşturun. Hangi adımları atmanız gerektiğini belirleyin ve bu adımları takip edin."

Kaynak: Diyarbakır Söz