Görüş Bildir

Ergani'den çıkan eğitim etiketi!

Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Atabey: "Avrupa'dan bin 211, Türkiye'den 179, Ergani ilçemizde de Halide Edip Adıvar ve Cahit Sıtkı Tarancı Anaokulu okul etiketi kazanmıştır" dedi.

Ergani'den çıkan eğitim etiketi!

DİYARBAKIR - Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, "Avrupa'dan bin 211, Türkiye'den 179, Ergani ilçemizde de Halide Edip Adıvar ve Cahit Sıtkı Tarancı Anaokulu okul etiketi kazanmıştır." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Atabey, yaptığı açıklamada, Brüksel'deki Merkezi Destek Servisi tarafından bu yıl ilk defa uygulanan, okul seviyesinde yapılan çalışmaları tanımak için "eTwinning Okul Etiketi" adıyla yeni bir etiket başvurusu başlatıldığını söyledi.

Çeşitli kriterleri sağlayan okulların, sistemden belirlenerek adaylık süreçlerinin başlatıldığını kaydeden Atabey, "Yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda Avrupa'dan bin 211, Türkiye'den 179, Ergani ilçemizde de Halide Edip Adıvar ve Cahit Sıtkı Tarancı Anaokulu okul etiketi kazanmıştır." diye konuştu.

OKULU MARKA HALİNE GELDİ

Öğrencilerini zenginleştiren, okulunu marka haline getiren, dönüştüren, yenileyen, ilçeyi ve okulunu adını uluslararası platformlarda duyuran idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve velilere teşekkür eden Atabey, bu etiketi alan okulların Avrupa seviyesinde yüksek bir görünürlüğe sahip olacağını aktardı.

Atabey, şöyle devam etti:

"eTwinning'in gelecekteki gelişimine ilham vermek için eTwinning'in önde gelen okullarını kapsayan bir Avrupa ağı oluşturacaklar. Dijital uygulamalar, e-Güvenlik uygulamaları, pedagojiye yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlar, personelin sürekli mesleki gelişiminin desteklenmesi, personelle ve öğrencilerle işbirlikçi öğrenme uygulamalarının desteklenmesi, eTwinning Okul Etiketini, tüm tanıtıcı ve bilgilendirici materyallerinde gösterebilecekler. Bu etikete hak kazanan okul personeli ve yönetimi, özel mesleki gelişim programlarına katılmak için davet edilecekler."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi