Eski İYİ Partiliden Kürtçe mesaj

Eski İYİ Parti İstanbul Milletvekili şimdi ise İstanbul Bağımsız Milletvekili Ensarioğlu’ndan Kürt ailelere Kürtçe dersler için çağrıda bulundu.

Eski İYİ Partiliden Kürtçe mesaj

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ensarioğlu’ndan Kürtçe Çağrısı! Seçmeli dersler için başvuru süresi 30 Aralık’ta başlarken, 12 Şubat’a kadar devam edecek.

Türkiye’de 2024-2025 eğitim-öğretim yılında ortaokullarda okutulacak seçmeli dersler için başvuru süresi 30 Aralık’ta başladı. Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaki lehçesi için başvurular 12 Şubat’a kadar devam edecek.

ENSARİOĞLU: DİLİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Sosyal medya hesabından ailelere çağrıda bulunan İstanbul bağımsız Milletvekili Salim Ensarioğlu, “Okullarımızda ikinci yarıyıl bugün itibarıyla başladı. Bu vesileyle tüm çocuklarımıza, ailelere ve öğretmenlere hayırlı ve başarılı bir dönem diliyorum.

Allah zihin açıklığı versin. 5-6-7-8. sınıflardaki çocuklarımız için Kürtçe ve Zazaca (Kurmancca ve Zazaca) seçmeli ders hakkı bulunmaktadır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi seçmeli ders tercih süreci başladı.

Tercihleri yapmak için son gün 12 Şubat 2024. Seçmeli Zazaca ve Kürtçe dersleri için halkımızdan rica ediyorum. Dillerimizi sahipsiz bırakmayalım. Çocuklarımızı bu derslerden mahrum bırakmayıp dilimizin kaybolmasının önüne geçelim.

Dilin kaybı bir milletin kimliğinin kaybıdır. Çocuklarımız ile bu kayboluşa mani olalım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz