Farklı renkler ilgi odağı oldu

Dü'de "Farklı Renklerle Karma Resim Sergisi" Düzenlendi

Farklı renkler ilgi odağı oldu

Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) "Farklı Renklerle Karma Resim Sergisi" açıldı.

DÜ'de Görsel Sanatlar Uzmanı Fatma Altın ve DÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Aycan Altın'ın eğitmenliğinde düzenlenen ve 28 üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen sanat eğitimi kursunda hazırlanan ürünlerin yer aldığı sergi Diyarbakırlı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

KARMA SERGİ

DÜ Kongre Merkezinde düzenlenen sergide farklı tekniklerin de kullanıldığı 99 eser teşhire sunuldu. Sergi ile ilgili bilgi veren DÜ Görsel Sanatlar Uzmanı Altın, düzenledikleri sanat eğitimi kursuna üniversitenin her bölümünden yoğun talep geldiğini, bu kapsamda eğitim, mühendislik, tıp, ilahiyat ile fen edebiyat fakültelerinden gelen öğrencilerin katılımıyla hazırladıkları ürünleri bir sergi ile beğeniye sunma kararı aldıklarını söyledi.

Altın, sergiye "Farklı Renkler Karma Resim Sergisi" adı vermelerindeki amacın üniversitenin farklı fakülte ve bölümlerinde okuyan öğrencilerin katılımı ile hazırlamaları olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

BEĞENİ KAZANDI

"Sergiye hazırladıkları eserleri verenler bizim için farklı birer renk oldular. Yetenekleriyle, sanata olan bakış açılarıyla ve çalışmalara aktardıkları sıcak duygularıyla her birinin bizler için farklı birer renk olduğunu samimiyetle belirtmek isteriz. Kursta kursiyerlere farklı resim tekniklerini öğreterek sadece kara kalem değil, bunun yanında kuru, sulu, yağlı ve pastel boya ile sof pastel ve lavi tekniklerini resme aktarmalarını istedik. Bu tekniklerin yanı sıra ana materyalleri çay ve çamaşır suyu olan bir tekniği de kağıda aktardık. Çamaşır suyunun kağıda yansıyan izlerini merakla gözlemledik. Uyguladığımız teknikler aslında sanatın hayatla ne kadar iç içe olduğunu ve yaşamla ayrılmaz bir bütünlük oluşturduğunu bir kez daha görmemizi sağladı."

Altın, sergide kursiyerlerin ilk gün yaptıkları deneme resimlere de özel bir yer ayırdıklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz