Görüş Bildir

FETÖ'ye ait 2 yurt KYK'ya devredildi

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Bingöl'de kapatılan iki yurt binası Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna devredildi.

FETÖ'ye ait 2 yurt KYK'ya devredildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Bingöl'de kapatılan iki yurt binasının Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) devri yapıldı.

Bingöl KYK Müdürü Ahmet Hasanoğlu, yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kapatılan iki öğrenci yurdunun kuruma devredildiğini söyledi.

Kültür Mahallesi ve Saray Mahallesi'nde bulunan yurtların, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılarak KYK'ya devrinin yapıldığını ifade eden Hasanoğlu, "Saray Mahallesi’ndeki öğrenci yurdu 100, Kültür Mahallesi’ndeki öğrenci yurdu ise 150 kişiliktir. Bu yurtları ilimize üniversite tahsili görmeye gelen öğrencilerimizin hizmetine sunacağız." dedi.

Hasanoğlu, üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sorununun 2016-2017 eğitim öğretim döneminde büyük ölçüde aşılacağını dile getirerek, kurumun mevcut öğrenci yurtlarında 942 kız, 676 erkek öğrencinin barınma imkanı bulduğunu belirtti.

KYK tarafından Sancak yolu üzerinde inşaatına başlanan yurt binasının yapımının sürdüğüne işaret eden Hasanoğlu, yapımının tamamlanmasının ardından bu yurtta 500 öğrencinin barınabileceğini kaydetti.

Hasanoğlu, özel sektör bünyesinde de 2 yurt binasının yapımının sürdüğünü anlatarak, "Kültür Mahallesi’ndeki yurt bin 84, Simani Mahallesi'ndeki yurt ise bin 956 öğrenci kapasitelidir. İnşaatların 2017 yılında tamamlanıp yurtların hizmete girmesi planlanıyor. KYK ve özel sektör bünyesindeki yurtların tamamlamasıyla öğrencilerimizin barınma sorunu büyük oranda çözüme kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi