Fizik Etkinlik Günleri'nin 5'incisi Mardin'de Yapıldı

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı kapsamında düzenlediği "Fizik Etkinlik Günleri" projesinin 5. etkinliği Mardin'de yapıldı.

Fizik Etkinlik Günleri'nin 5'incisi Mardin'de Yapıldı

Proje yürütücülüğünü Dr. Nihal Coşkun'un yaptığı etkinliğe uzman personel olarak Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Güneş, odtü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Eryılmaz, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Fizik Komisyonu üyesi uzman Ayşe Arslan, Ankara Bahçelievler Anadolu Lisesi fizik öğretmeni Necati Bağcı ve proje eğitmenleri Darüşşafaka Kurumları'ndan fizik öğretmeni Dünya Doğan Yılmaz ile Özel Doğuş Okulları Fen Lisesi fizik öğretmeni Nilgün Serbest katıldı.

FİZİK GÜNLERİ ETKİNLİĞİ

Mardin Fen Lisesi'nde 2 gün süren etkinliğe ayrıca Mardin'in değişik ilçelerinden 73 fizik öğretmeni katıldı. Etkinliğin birinci gününde öğretim programının uygulanışı ile ilgili sorunlar tartışıldı. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini özümsetmek amacı ile öğretim üyeleri ve uzman personeller tarafından fizik öğretmenlerine iki grup halinde uygulamalı eğitim verildi. Etkinliğin ikinci gününde ise eğitim alan fizik öğretmenleri, Mardin Fen Lisesi'nde öğrenim gören 9-12. sınıf öğrencileri ile birlikte laboratuvarda gruplar halinde etkinlikler denedi.

ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ

Öğretmen ve öğrencilerin fizik konularındaki bilgi birikimini arttırmayı, fizik bilimine karşı pozitif tutum geliştirmeyi, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğini özümsetmeyi, fiziğin yaşayarak görsel bir şekilde öğretilmesine örnek teşkil etmeyi, öğrencilerin ilgi, merak, açık fikirlilik ve girişimci yönlerini geliştirmeyi hedefleyen "Fizik Etkinlik Günleri" projesinin İstanbul, Muş, Bitlis, Bingöl ve Mardin illerinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz