Görüş Bildir

Fransız fotoğrafçılardan dayanışma atölyesi

Büyükşehir Belediyesi ile Rennes Belediyesi’nin AB’nin desteğiyle hayata geçirdiği, “Ben u Sen Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında geçmişte kentimize gelen Fransız fotoğraf sanatçıları, dayanışmak amacıyla Surlu ve Şengalli çocuklarla atölyede bir araya geldi. Fotoğraf çekmeyi ve resim çizmeyi öğrenen çocukların ürünleri yarın Parkorman’da sergilenecek.

Fransız fotoğrafçılardan dayanışma atölyesi

Ahmet DEMİR

DİYARBAKIR-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Rennes Belediyesi’nin AB’nin desteğiyle hayata geçirdiği “Ben u Sen Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında geçmişte kentimize gelen Fransız fotoğraf sanatçıları,  düzenledikleri atölye çalışmasında Dengbêj Evi’nde çocuklarla buluştu. Dayanışmak amacıyla yapılan atölyeye, Fidanlık Yaşam Alanı’nda ikamet eden Şengalli ve Suriçi’nde yaşayan 9-15 yaş aralığındaki çocuklar katıldı. Çocuklar atölyede resim, fotoğraf, müzik ve video çalışmasına katılarak kendilerini ifade etme şansına sahip oldu.

ÜRÜNLER PARKORMAN’DA SERGİLENECEK

François Legeoit, Gael Le My ve Tony Rublon tarafından üç haftadır çalışmaları yürütülen atölye sonucunda ortaya çıkan ürünler,  yarın saat 18.00’de Parkorman’da sergilenecek.

SANATIN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Çocuklarla buluşmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden François Legeoit, sanatın çocuklar üzerindeki etkisini anlatarak, çocukların resim yaparak, fotoğraf çekerek, yaşadıkları travmadan bir nebze uzaklaştıklarını söyledi. Legeoit, çocukların kendilerini sanatla ifade etmelerinin, daha iyi, sakin ve pratik düşünmelerini sağladıklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi