Görüş Bildir

Gazeteci baba ve kızı aynı üniversitede eğitim görüyor

BİNGÖL'ün Kiğı ilçesinde haftalık yayımlanan gazetenin imtiyaz sahibi Galip Akengin, hayalini kurduğu üniversite eğitimini, kızı Rabia ile birlikte gerçekleştiriyor. Bingöl Üniversitesi'nde öğrenim gören baba-kız okula birlikte gidip geliyor, birlikte ders çalışıyor.

Gazeteci baba ve kızı aynı üniversitede eğitim görüyor

Kiğı ilçesinde haftalık yayımlanan Haberci 12 gazetesinin imtiyaz sahibi, 4 çocuk babası Galip Akengin (46), hayalini kurduğu üniversite eğitiminin, kızı Rabia (21) ile birlikte gerçekleştirmenin sevincini yaşıyor.

BABA VE KIZI AYNI SIRADA

 Galip Akengin, Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Bölümü'nde, kızı Rabia ise aynı üniversitede Kız Sağlık Meslek Yüksekokulu Sağlık Yöneticiliği Bölümünde eğitim görüyor. 11 kardeşten yalnız kendisinin yüksekokulda eğitim gördüğünü anlatan Galip Akengin, kızıyla birlikte okula gitmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Okula birlikte gelip giden, beraber vakit geçiren baba-kız, ders konusunda da birbirlerine yardımcı oluyor.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, baba ve kızının birlikte eğitim görmesinin bölge insanı için örnek olmasını dileyerek, "Bu güzel örneği de görmek, bizi fazlasıyla sevindirdi" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi